Synonymer till jordbrukare

Vi känner till 3 synonymer till jordbrukare. Ordet jordbrukare är en synonym till lantbrukare och bonde och kan bland annat beskrivas som ”person som ägnar sig åt jordbruk, bonde, lantbrukare”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av jordbrukare samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till jordbrukare

 1. bonde
 2. farmare
 3. lantbrukare

Vad är motsatsen till jordbrukare?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till jordbrukare.

Vad betyder jordbrukare?

 1. person som ägnar sig åt jordbruk, bonde, lantbrukare
 2. person som driver ett jordbruk

Hur böjs jordbrukare?

 1. jordbrukare
 2. jordbrukaren
 3. jordbrukarens
 4. jordbrukares
 5. jordbrukarna
 6. jordbrukarnas

Hur kan ordet jordbrukare användas?

Det saknas exempel på hur jordbrukare kan användas.

Hur används ordet jordbrukare i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet jordbrukare används i vanlig text.

 1. – Min pappa jobbade i årtionden som jordbrukare i Israel, när gränsövergångarna var öppna.
 2. Många av kidnapparna tillhör folkgruppen fulangis, av tradition en boskapsdrivande grupp som marginaliserats på grund av klimatförändringarna och genom konflikter med bofasta jordbrukare.
 3. Även jordbrukare som inte ingår i trädplanteringsprojektet har växlat om till träd.
 4. – Det är värt att nämna den grupp av unga jordbrukare och ursprungsfolksledare, som varit aktiva sedan slutet av 80–talet och början av 90–talet, som jag själv ingick i.
 5. Han sa ”den osäkerhet som tycks chocka människor under krisen, den är vardag för en jordbrukare”.
 6. Pionjären i sammanhanget var Carlos Zoéga, son till en dansk jordbrukare med italienska rötter vars föräldrar emigrerat till Skåne 1846 och sedan flyttat till Brasilien.
 7. Miljardsubventionerna till brittiska jordbrukare kommer snart att beräknas inte bara på livsmedelsproduktion utan också på klimatmål.
 8. En av de bidragande orsakerna till den dåliga luften är att jordbrukare i kringliggande områden förbereder för vintersådden genom att elda på fälten och rökmolnen drar in över Delhi.
 9. Avslutningsvis kommer blockkedjor även användas av kinesiska myndigheter, till exempel för att samla in skatt eller för att betala ut bidrag till jordbrukare.
 10. Rockefeller på en revolutionerande, ny, teknisk uppfinning – järnvägen – och utnyttjade den marknadskontroll den gav dem till att försvaga industrikonkurrenter och suga pengar ur jordbrukare och småföretag.
 11. Vi har råd att rädda jordbrukarna.
 12. Den andra anledningen att döda kängurur är att jordbrukarna avskyr dem eftersom de äter gräs som bönderna vill ha till lönsammare boskap, som kor och får.
 13. Det här händer då och då men det var ganska många knepiga saker för jordbrukarna att lösa, säger Nilla Nilsdotter–Linde vid Institutionen för växtproduktionsekologi på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU).
 14. Ännu kontrollerar vita jordbrukare 73 procent av den odlingsbara jorden i Sydafrika.
 15. Syftet var att hjälpa de europeiska jordbrukarna och driva priserna uppåt.
 16. Vid sex års ålder invandrade hennes föräldrar, jordbrukare, till mellersta Florida från Mexiko City.
 17. Det kan gälla så väl fiskare som jordbrukare, kemiföretag som oljeproducenter.
 18. Trots det dödas omkring 200 djur varje år av jordbrukare som som anser att elefanterna förstör deras odlingar.
 19. Tvärtom innebär ett reducerat köttätande att jordbruksbygd växer igen, att jordbrukare får lägre inkomster och förutsättningarna för produktion av biobaserade råvaror försvagas.
 20. Det har handlat om allt från att skapa fler reservat för att bevara de bambuskogar som fungerar som pandornas livsnödvändiga skafferi till ekonomiska bidrag till jordbrukare för att få dem att sluta använda konstgödsel och bekämpningsmedel.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är lantbrukare en synonym till jordbrukare. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?