Synonymer till justitieminister

Justitieminister kan beskrivas som ”medlem i ett lands regering som är ansvarig för rättsväsendet och lagstiftningsfrågor”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av justitieminister samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till justitieminister

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till justitieminister.

Vad är motsatsen till justitieminister?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till justitieminister.

Vad betyder justitieminister?

 1. medlem i ett lands regering som är ansvarig för rättsväsendet och lagstiftningsfrågor

Hur kan ordet justitieminister användas?

Det saknas exempel på hur justitieminister kan användas.

Hur används ordet justitieminister i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet justitieminister används i vanlig text.

 1. Brasiliens justitieminister Flávio Dino undersöker nu möjligheten att använda en särskild paragraf i den brasilianska lagen som gör det möjligt att straffa personer utomlands som begått brott mot brasilianska medborgare.
 2. Såväl dåvarande justitieminister Morgan Johansson (S) som nuvarande justitieminister Gunnar Strömmer (M) och utrikesminister Tobias Billström (M) har tillbakavisat att politiker lagt sig i polisens beslut att neka Paludan demonstrationstillstånd.
 3. Leila de Lima, tidigare senator och justitieminister, greps i februari 2017 anklagad för inblandning i narkotikahandel, något hon bestämt har förnekat.
 4. Men justitieminister Gunnar Strömmer (M) har fortsatt förtroende för rikspolischefen.
 5. – Det är precis sådan brottslighet som vi vill hantera redan i ett snabbspår i särskild ordning, säger Gunnar Strömmer, justitieminister.
 6. Enligt justitieminister Gunnar Strömmer (M) är det extra viktigt att just den skärpta lagstiftning som rör vapen och sprängmedel nu skyndas på med tanke på läget i landet.
 7. En domstol ska kunna utdöma fängelsestraff på upp till 40 år för brott som tidigare straffades med döden, säger biträdande justitieminister Ramkarpal Singh.
 8. I en intervju med DN talar justitieminister Vincent Van Quickenborne om en skrämmande utveckling när attacker även riktas mot domare, journalister och politiker.
 9. “Mina tankar går till hans anhöriga, vänner och kollegor”, skriver justitieminister Gunnar Strömmer (M) skriver i en kommentar till TT.
 10. Det vill vi ändra på, säger justitieministern Gunnar Strömmer (M).
 11. Sydkoreas tidigare justitieminister Cho Kuk har dömts till två års fängelse för att ha förfalskat dokument som skulle användas för hans barns universitetsantagningar.
 12. Ett sådant exempel är socialsekreterare som kan få utstå fruktansvärda förolämpningar, säger justitieminister Gunnar Strömmer (M) till SVT.
 13. – Det är utan tvekan en betydande utvidgning jämfört med i dag, säger justitieminister Gunnar Strömmer (M).
 14. – Det finns uppenbart en irritation, säger justitieminister Gunnar Strömmer (M) i Aktuellt.
 15. Vi talar om grov, organiserad och helt hänsynslös brottslighet, som naturligtvis inget anständigt samhälle kan tolerera, säger justitieminister Gunnar Strömmer, när han på lördagen möter pressen i stadsdelen norr om Stockholm.
 16. Med 63 dödsskjutningar under år 2022 har samhället helt klart misslyckats med att bekämpa gängbrottsligheten, säger justitieministern Gunnar Strömmer (M).
 17. Minsta överraskning IAtt Gunnar Strömmer utsågs till justitieminister.
 18. Den nya strafflagen väntas antas den 15 december uppger Indonesiens biträdande justitieminister Edward Omar Sharif Hiariej.
 19. I september sade justitieminister Judit Varga till DN att ratificeringen skulle ske i år.
 20. – Det känns jättebra, säger justitieminister Gunnar Strömmer (M) som signerat beslutet.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet justitieminister

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet justitieminister.

Bild med texten justitieminister