källkod

Synonymer till källkod

kod, källa

Motsatsord till källkod

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till källkod.

Vad betyder källkod?

 1. instruktioner i ett visst programspråk
 2. (data) instruktioner i ett programmeringsspråk, läsbara av människor, men avsedda att tolkas och köras av en dator (eventuellt via transformering eller kompilering)

Exempel på hur källkod kan användas

 1. en öppen källkod

Exempel på hur källkod används i svenska tidningar

 1. Eftersom Chromium är öppen källkod så kan vem som helst (nåja…) bygga en webbläsare med samma rendering av webbplatser som Googles alternativ.
 2. De verktyg Bendinell och Kaltheuner använde var Webxray och HTTP Toolkit, bägge är licensierade med öppen källkod och relativt enkla att använda.
 3. Bland annat hade de ingen öppen källkod.
 4. Enligt ZDNet kommer Microsoft att släppa den öppna källkoden för Project Verona ”snart”.
 5. De menar att det Androidleverantörerna behöver göra för att vid behov snabbt kunna uppdatera koden i kärnan är att öppna källkoden för sin specifika kod, som sina drivrutiner, och sammanfoga dessa i trädet för Standardlinux.
 6. Nu låter Microsoft–ägda Github meddela att man har inlett ett projekt som syftar till att lagra åtskilliga terabyte med öppen källkod i en nedlagd kolgruva på Svalbard.
 7. Linus Torvalds, pappan till Linux, gör sällan publika framträdanden nu för tiden, men under konferensen Open Source Summit Europe i Lyon i Frankrike gjorde han ett undantag tillsammans med Vmwares chef för öppen källkod Dirk Hohndel, rapporterar ZDNet.
 8. En Apple–medarbetare läckte källkoden till Iphone–mjukvaran Iboot.
 9. Iteam vill se en e–krona byggd på en blockkedja och öppen källkod.
 10. Jag är djupt fascinerad av var han hamnade i slutet av sitt liv, det var nästan som om han hade sett ”the matrix”, tillvarons bakomliggande källkod.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av källkod

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är kod en synonym till källkod. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.