känna igen

Känna igen är synonymt med minnas och relatera.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av känna igen och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till känna igen

identifiera, minnas, relatera

Motsatsord till känna igen

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till känna igen.

Vad betyder känna igen?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av känna igen.

Exempel på hur frasen känna igen kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen känna igen används i svenska tidningar

  1. – Jag såg honom ute i publikhavet bland folket men ingen verkade känna igen honom.
  2. – Vi tror att de flesta kan känna igen sig i hur man känner sig när man är hungrig och ville belysa detta på ett kul och lite annorlunda sätt, säger Erik Nordenankar, art director på Åkestam Holst, i ett pressmeddelande.
  3. – Jag har nog skandinavisk stil, folk brukar känna igen mina projekt.
  4. – Det spelar ingen roll vad hon har för namn på baksidan av sin matchtröja, jag skulle känna igen henne på mils avstånd, säger Hannah Brandt med ett leende.
  5. Algoritmerna är matematiska och statistiska ekvationer som matas in i datorer för att känna igen stora mängder data och skapa nya insikter som beskriver och förutspår händelser – alltså själva kärnan i den artificiella intelligensen.
  6. Ansiktsblindhet, även kallat ansiktsagnosi eller prosopagnosi, innebär att en person har svårigheter att känna igen bekanta ansikten.
  7. Appen använder ai–algoritmer som har tränats för att känna igen bokstäver och ord.
  8. – Jag tror och hoppas att publiken ska känna igen sig, antingen i Arvid eller Lydia eller Dagmar.
  9. – Hon brottas med att man som förälskad blir totalt maktlös, att man förlorar kontrollen över sig själv, hon våndas och plågas och jag kunde känna igen mig i vartenda ord, säger hon.
  10. Att man kan känna igen sig i skolan som Elin och Agnes gick på, säger hon.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till känna igen är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är minnas en synonym till känna igen. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.