känner sig

Känner sig kan beskrivas som ”upplever sitt fysiska eller psykiska tillstånd (på visst sätt)”. Frasen används i uttrycket ”någon känner sig utanför” som betyder ”någon är inte accepterad”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av känner sig och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till känner sig

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till känner sig.

Motsatsord till känner sig

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till känner sig.

Vad betyder känner sig?

 1. upplever sitt fysiska eller psykiska tillstånd (på visst sätt)

Hur används känner sig i uttryck?

 1. någon känner sig utanför = någon är inte accepterad

Böjningar av känner sig

 1. kände sig
 2. känn dig
 3. känna sig
 4. känner sig
 5. känt sig

Exempel på hur frasen känner sig kan användas

 1. när han vaknade, kände han sig pigg och utvilad
 2. hon kände sig ledsen och övergiven

Exempel på hur frasen känner sig används i svenska tidningar

 1. – Att boka artister som Nancy Ajram bidrar till att människor som bor i segregerade områden känner sig sedda och att de känner stolthet för sin stad, även om de själva inte ens går på konserten.
 2. – Det finns en viss placeboeffekt också, och om folk känner sig lite bättre har man i alla fall uppnått något.
 3. –  Det är allvarligt om man känner sig kränkta.
 4. – De känner sig avskurna från hemlandet, och är ofta ensamma, säger Sergej Abasjin, expert på centralasiatisk migration vid universitetet i Sankt Petersburg till veckotidningen Time.
 5. – Det gäller att lära sig hur man enklast tar sig fram i vattnet med fenan men bara man känner sig trygg både i och under vattnet och har god vana.
 6. – Börjar man känna sig dålig ska man naturligtvis gå hem så fort som möjligt och hålla sig hemma tills man känner sig stabilt frisk, till exempel när man kan äta en hel måltid utan problem, säger Lena Sundqvist.
 7. –  Vi jätteglada för att vi får nya kommunmedborgare som bidrar till vårt samhälle och för att vi har skapat ett integrationsarbete som gör att människor känner sig välkomna och trivs här, säger han.
 8. – Att vi har ett samhälle där många känner sig exkluderade och utanför är också en fara och vi måste se till att få en tryggare miljö, framför allt för våra ungdomar.
 9. – Deltagarna vill lära sig om sina rättigheter och skyldigheter och om hur de kan börja jobba i Sverige, det är ju det som gör att man känner sig som hemma i ett land, säger hon.
 10. - Det är ett samhällsproblem att folk känner sig otrygga.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till känner sig är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.