känner till

Känner till är synonymt med vet och kan beskrivas som ”har kännedom om, vet”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av känner till och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till känner till

vet

Motsatsord till känner till

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till känner till.

Vad betyder känner till?

 1. har kännedom om, vet

Böjningar av känner till

 1. kände till
 2. känn till
 3. känna till
 4. känner till
 5. känt till

Exempel på hur frasen känner till kan användas

 1. Känner du till någon bra städfirma här i stan?

Exempel på hur frasen känner till används i svenska tidningar

 1. – Det gör vi för att säkerställa att vi når också de som inte känner till oss.
 2. – I de fall med falskt larm som jag känner till har det handlat om helt andra situationer, som att någon har påstått att det ligger en bomb någonstans.
 3. – Jag har som de flesta känner till levt ett liv med missbruk och psykisk ohälsa.
 4. – Det UD känner till är att han förolyckats i en dykolycka i Indonesien, bekräftar Johanna Westlund, presskommnikatör på utrikesdepartementet för GP.
 5. – Jag tror att väldigt många läkare kommer att säga nej, för i den konkreta situationen är ju läkaren förpliktigad att erbjuda vård som har vetenskapligt stöd, som är patientsäker och som läkaren känner till och kan informera om.
 6. – Att en förkrossande majoritet säger nej beror på att de känner till tillräckligt mycket för att veta att det inte finns någon nytta med Västlänken.
 7. – Familjer och samhällen i Utah känner till och älskar det här landet mest, och ni vet bäst hur ert land ska skötas, säger han.
 8. – Det är en stor och bombastisk festival i år och jag tycker att vi har fått till en bra balans mellan etablerade danskompanier som Batsheva Dance Company från Tel Aviv och sådant som publiken kanske inte känner till ännu.
 9. Migrationsverket känner till uppgifterna men har inte kunnat styrka förekomsten av tvång.
 10. – Det blir härligt att spela mot ett europeiskt lag som vi har mött flera gånger och man känner till dem.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till känner till är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är vet en synonym till känner till. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.