Synonymer till käpp

Vi känner till 5 synonymer till käpp. Ordet käpp är en synonym till pinne och stav och kan bland annat beskrivas som ”grov pinne”. Ordet används i uttrycket ”sätter en käpp i hjulet för någon/något” som betyder ”hindrar någon/något”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av käpp samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till käpp

 1. kvist
 2. pinne
 3. spira
 4. stav
 5. stör

Vilka ord betyder nästan samma sak som käpp?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till käpp. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. stång

Vad är motsatsen till käpp?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till käpp.

Vad betyder käpp?

 1. grov pinne
 2. grov pinne oftast med runt eller kvadratiskt tvärsnitt

Hur används ordet käpp i uttryck?

 1. sätter en käpp i hjulet för någon/något = hindrar någon/något
 2. sätter en käpp i hjulet för någon/något = hindrar någon/något

Hur böjs käpp?

 1. käpp
 2. käppar
 3. käpparna
 4. käpparnas
 5. käppars
 6. käppen
 7. käppens
 8. käpps

Hur kan ordet käpp användas?

Följande exempelmeningar visar hur käpp kan användas.

 1. han jagade iväg hunden med en käpp

Hur används ordet käpp i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet käpp används i vanlig text.

 1. USA har anklagat Kina för att sätta käppar i hjulet för utredningen av coronavirusets ursprung, och samtidigt skärpt kritiken mot landets bristande respekt för mänskliga rättigheter.
 2. – De slog mig på fötterna med käppar.
 3. Men nu inför den kinesiska regeringen flera åtgärder för att sätta käppar i hjulet för utbildningsföretagen.
 4. Men trots framgångarna lär Sandu inte få en lätt väg framåt, och den proryska sidan lär fortsätta att sätta käppar i hjulen.
 5. "Vi hade hoppats kunna rekrytera globalt men vår utlänningslagstiftning har satt käppar i hjulet, så vi kommer att fokusera på Norden i första hand", säger Lindblom.
 6. Mellan 2026 och 2029 väntas nämligen rymdvädret sätta en hel del käppar i hjulen (eller vad nu motsvarigheten blir för en rymdfärja).
 7. Men länsstyrelsens beslut kan sätta käppar i hjulet för de planerna.
 8. Ambitionerna var skyhöga för hur Göteborgs 400–årsjubileum skulle firas – men viss resursbrist och pandemin har satt käppar i många hjul under åren.
 9. Är du markägare så vill du inte hitta de här arterna för det kan anses vara käppar i hjulet, säger Rebecka Le Moine.
 10. Julen är bara en dryg månad bort, hundratusentals svenskar har bokat fjällboende – en resa som Folkhälsomyndigheten kan komma att sätta käppar i hjulet för.
 11. Jag kan gå med käpp, men det tog lång tid innan jag klarade av det.
 12. Integritetsfrågor sätter också käppar i hjulet för utredarna, många smittade vill helt enkelt inte lämna ut några personuppgifter.
 13. Bells och Telus beslut sätter käppar i hjulet för Huaweis affärsambitioner i landet och kan enligt analytiker göra det lättare för regeringen att fatta beslut om företaget överhuvudtaget ska släppas in i 5G–nätet.
 14. Planen var att genomföra det under våren, men coronapandemin har satt käppar i hjulet så vi siktar på att göra det i höst, säger Lina Häckner.
 15. Uteblivet statsstöd och restriktionerna gällande sammankomster sätter käppar i hjulet.
 16. Det enda som skulle kunna sätta käppar i hjulet för honom är om han får slut på filmtitlar med ordet ”planet”.
 17. Som CS tidigare rapporterat sätter skrivningar i kommunallagen käppar i hjulen när det gäller att använda sig av så kallad rpa, robotiserad processautomatisering, fullt ut i kommuner och regioner.
 18. Ulla Andersson säger nej till att bli Vänsterpartiets nästa ledare, men lovar att fortsätta sätta käppar i hjulet för regeringens politik.
 19. Kanske är det därför som premiärminister Boris Johnson nu sätter käppar i hjulet för John Bercow som var talman i tio år.
 20. – Det är ett problem vi är medvetna om, och det handlar om att arbeta systematiskt med it– och informationssäkerhet för att sätta så många käppar i hjulet för dem vi kan, för det är nästintill omöjligt att stoppa dem från att komma in, säger Kvist.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är pinne en synonym till käpp. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på käpp