käpp

Vi hittade 5 synonymer till käpp. Ordet käpp är en synonym till pinne och stav och kan bland annat beskrivas som ”grov pinne”. Ordet används i uttrycket ”sätter en käpp i hjulet för någon/något” som betyder ”hindrar någon/något”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av käpp samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till käpp?

 1. kvist
 2. pinne
 3. spira
 4. stav
 5. stör

Vad är motsatsen till käpp?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till käpp.

Vad betyder käpp?

 1. grov pinne
 2. grov pinne oftast med runt eller kvadratiskt tvärsnitt

Hur används ordet käpp i uttryck?

 1. sätter en käpp i hjulet för någon/något = hindrar någon/något
 2. sätter en käpp i hjulet för någon/något = hindrar någon/något

Hur böjs ordet käpp?

 1. käpp
 2. käppar
 3. käpparna
 4. käpparnas
 5. käppars
 6. käppen
 7. käppens
 8. käpps

Hur kan ordet ordet käpp användas?

 1. han jagade iväg hunden med en käpp

Hur används ordet ordet käpp i svenska tidningar?

 1. Ambitionerna var skyhöga för hur Göteborgs 400–årsjubileum skulle firas – men viss resursbrist och pandemin har satt käppar i många hjul under åren.
 2. Är du markägare så vill du inte hitta de här arterna för det kan anses vara käppar i hjulet, säger Rebecka Le Moine.
 3. Julen är bara en dryg månad bort, hundratusentals svenskar har bokat fjällboende – en resa som Folkhälsomyndigheten kan komma att sätta käppar i hjulet för.
 4. Jag kan gå med käpp, men det tog lång tid innan jag klarade av det.
 5. Integritetsfrågor sätter också käppar i hjulet för utredarna, många smittade vill helt enkelt inte lämna ut några personuppgifter.
 6. Bells och Telus beslut sätter käppar i hjulet för Huaweis affärsambitioner i landet och kan enligt analytiker göra det lättare för regeringen att fatta beslut om företaget överhuvudtaget ska släppas in i 5G–nätet.
 7. Planen var att genomföra det under våren, men coronapandemin har satt käppar i hjulet så vi siktar på att göra det i höst, säger Lina Häckner.
 8. Uteblivet statsstöd och restriktionerna gällande sammankomster sätter käppar i hjulet.
 9. Det enda som skulle kunna sätta käppar i hjulet för honom är om han får slut på filmtitlar med ordet ”planet”.
 10. Som CS tidigare rapporterat sätter skrivningar i kommunallagen käppar i hjulen när det gäller att använda sig av så kallad rpa, robotiserad processautomatisering, fullt ut i kommuner och regioner.
 11. Ulla Andersson säger nej till att bli Vänsterpartiets nästa ledare, men lovar att fortsätta sätta käppar i hjulet för regeringens politik.
 12. Kanske är det därför som premiärminister Boris Johnson nu sätter käppar i hjulet för John Bercow som var talman i tio år.
 13. – Det är ett problem vi är medvetna om, och det handlar om att arbeta systematiskt med it– och informationssäkerhet för att sätta så många käppar i hjulet för dem vi kan, för det är nästintill omöjligt att stoppa dem från att komma in, säger Kvist.
 14. – Han slog mig i huvudet med en käpp, tejpade fast mig och satte mig bak.
 15. Calle Halfvarsson har haft återkommande problem med förkylningar som har satt käppar i hjulet för 30–åringen.
 16. Eftersom EU–regler kan sätta käppar i hjulet ska han även analysera hur ett motsvarande EU–förbud kan åstadkommas.
 17. Det som sätter käppar i hjulet är att en formulering om biometriska uppgifter i utlänningsdatalagen övertrumfar dataskyddslagen.
 18. Första gången vi var här för ett bad satt en farbror med halmhatt och käpp på en bänk och blickade ut över havet, lyssnandes på en skramlig transistorradio.
 19. – Nu kan hon ju gå själv, men det krävs mycket koncentration från hennes sida för att hålla balansen och det är kanske inte det säkraste för henne att gå själv, därför har hon den här käppen nu som hon går med och den funkar väldigt bra.
 20. Underrättelseutskottet presenterade på tisdagen resultatet av sin utredning, en 300–sidig rapport i vilken presidenten anklagas för ”förkrossande” maktmissbruk och för att ha försökt sätta käppar i hjulet för utredningen.


Mer information om käpp och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är pinne en synonym till käpp. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.