Synonymer till kakao

Vi känner till en synonym till kakao. Ordet kakao är synonymt med chokladpulver och kan bland annat beskrivas som ”ett pulver som man gör choklad av”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kakao samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till kakao

 1. chokladpulver

Vad är motsatsen till kakao?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kakao.

Vad betyder kakao?

 1. ett pulver som man gör choklad av
 2. böna som används för tillverkning av choklad

Hur böjs kakao?

 1. kakao
 2. kakaon
 3. kakaons
 4. kakaos

Hur kan ordet kakao användas?

Det saknas exempel på hur kakao kan användas.

Hur används ordet kakao i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet kakao används i vanlig text.

 1. De finstämda tonerna av kaffe, kavring, kakao, kryddor, mörk sirap och nötter spelar bra med allt från sill och jansson till köttbullar och ost.
 2. Standardrätten tiramisu (109 kr) har fått en uppgradering, en gyllene kräm med vaniljsmak överpudrad med kakao som har fin smak men inte direkt gnistrar till.
 3. "Upp– och nedgångar i priset kan påverka på marginalen, men man ska komma ihåg att kakao bara utgör 10 procent av våra råvarukostnader, att jämföra med sockers 15 procent och förpackningsmaterialets 20 procent", säger han.
 4. Den skarpa doften av kakao hänger i luften.
 5. Jag satt en lång stund och stirrade på slingorna av kakao i koppens botten som om det fanns något att uttyda.
 6. Hon tar ut svängarna och jobbar med den finaste kakaon från Venezuela och tillsätter exempelvis acai-bär eller fyller spröd choklad med kola och sesamfrön.
 7. Tät röd färg, djupt, intensivt och fullmatat med smaker av svarta vinbär, mörka körsbär, kakao, färska örter och lite rosor.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är chokladpulver en synonym till kakao. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?