Synonymer till kaotisk

Vi känner till 6 synonymer till kaotisk. Ordet kaotisk är en synonym till snurrig och omtumlad och kan bland annat beskrivas som ”präglad av kaos”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kaotisk samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till kaotisk

 1. förvirrad
 2. kaosartad
 3. kaosig
 4. omtumlad
 5. snurrig
 6. yr

Vilka ord betyder nästan samma sak som kaotisk?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till kaotisk. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. skakad

Vad är motsatsen till kaotisk?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kaotisk.

Vad betyder kaotisk?

 1. präglad av kaos
 2. som innebär vild oordning; oordnad, virrig

Hur böjs kaotisk?

 1. kaotisk
 2. kaotiska
 3. kaotiske
 4. kaotiskt

Hur kan ordet kaotisk användas?

Följande exempelmeningar visar hur kaotisk kan användas.

 1. situationen på olycksplatsen var kaotisk

Hur används ordet kaotisk i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet kaotisk används i vanlig text.

 1. Det kaotiska läget kring talibanernas snabba maktövertagande i Kabul har fått otaliga EU–politiker och experter att grubbla över vad som blivit fel och borde göras bättre.
 2. Talibanerna har åter tagit makten i Afghanistan och kaotiska scener utspelar sig på Kabuls flygplats när tusentals afghaner försöker fly sitt land.
 3. Efter kaotiska scener stoppades flygen tillfälligt.
 4. Det vi möter är inte ett kaotiskt nu – det nuet har gått förlorat i alla de tusen sidor som berättaren skrev efter faderns död men sen kasserade.
 5. – Jag har aldrig under 16 års tid varit med om så kaotisk situation, säger advokaten Ivan Fialdini till SVT.
 6. Även skolsituationen är kaotisk med alltför få och illa belägna skolor.
 7. – Läget har varit kaotiskt, säger Jennifer Wegerup.
 8. Efter Pelés straffmål utspelades kaotiska scener när planen invaderades av fotografer och supportrar.
 9. Vid torsdagens debatt på Belmont University i Nashville stängdes mikrofonerna växelvis av för kandidaterna för att de kaotiska scenerna inte skulle upprepas.
 10. Situationen i landet har varit kaotisk efter det omstridda parlamentsvalet den 4 oktober.
 11. Men när Trump ställde upp i presidentvalet sögs Jared Kushner allt mer in i försöken att styra upp den stundtals kaotiska kampanjen.
 12. Under den ”sociala explosionen”, det kaotiska uppror som bröt ut i Chile i oktober förra året, var mapucheflaggan den enda symbolen som accepterades av alla.
 13. – Denna oväntade upptäckt tyder på att det unga universum kanske inte var så kaotiskt som man tidigare har trott och det väcker många frågor om hur en välordnad galax kunde formas så kort tid efter big bang, fortsätter ESO i uttalandet.
 14. Kvinnor som försörjer sig på att sälja sex berättar om hur den kaotiska våren påverkat deras vardag genom färre kunder och allt större risker.
 15. Camilla Eriksson Sundberg, avdelningsordförande för Vårdförbundet Norrbotten, beskriver för SVT Norrbotten situationen på akuten i Gällivare som "kaotisk".
 16. Den 20 oktober fångades han och dödades under kaotiska omständigheter i hemstaden Sirte.
 17. Uppstickaren Pete Buttigieg, som tog en knapp seger över Sanders i det kaotiska primärvalet i Iowa förra veckan, fortsätter även han att prestera.
 18. Presidentvalskampanjen inleddes med den kaotiska omröstningen i Iowa.
 19. Wuhan känns inte som det bästa stället att bli sjuk på, det är kaotiskt och säkert fullt på sjukhusen, säger Angelica Kristiansson Herrera.
 20. Efter larm från både anställda och anhöriga om en kaotisk situation på Södersjukhuset kallade ledningen på måndagen till presskonferens.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är snurrig en synonym till kaotisk. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på kaotisk