kap

Kap är synonymt med klipp och såg och kan bland annat beskrivas som ”något värdefullt som man fått tag i”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kap och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till kap

billigt, fynd, klipp, såg

Motsatsord till kap

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kap.

Vad betyder kap?

 1. något värdefullt som man fått tag i
 2. rov, byte, fynd
 3. (oböjligt, ofta i egennamn) udde
 4. (verktyg) skärverktyg, såg

Böjningar av kap

 1. kap
 2. kapar
 3. kaparna
 4. kapars
 5. kapen
 6. kapens
 7. kapet
 8. kapets
 9. kaps

Exempel på hur ordet kap kan användas

 1. han gjorde flera kap på rean

Exempel på hur ordet kap används i svenska tidningar

 1. Utöver dessa har även till exempel Airbnb meddelat att 1 900 personer ska gå och taxitjänsten Uber kapar antalet tjänster med 3 700.
 2. En viktig fördel med att odla på höjden i stadsmiljö är att det kapar transportbehovet rejält, säger Natalie de Brun Skantz, som är ekonomi– och marknadschef.
 3. Mini säger förvisso att det är en bil för städer och stadspendling – och att de anser att räckvidden på strax över 20 mil räcker (räkna med att svensk kyla och dåliga vägar kapar en del).
 4. I Regeringsformen (4 kap 4§) står att ”Regeringen och varje riksdagsledamot får” … ”väcka förslag i fråga om allt som kan komma under riksdagens prövning”.
 5. Avsmakningsmeny kostar cirka 1 500 kronor – ett kap för en restaurang i den här klassen.
 6. Hon gör stora uppoffringar för att anpassa sig till livet som amerikansk maka och kapar alla band till kultur och bakgrund.
 7. Att kriminella kapar människors Bank–ID har blivit allt vanligare enligt polisen som nu går ut med en ny varning för fenomenet.
 8. Anmälningar enligt 3 kap 3 a § AML inom grundskoleutbildning och förskoleklass orsakat av hot och våld.
 9. På kvällen kommer han till ett regionsjukhus, där han efter omplåstring kapar en rullstol och kör runt under många timmar för att hitta Åsa och Johanna.
 10. – Wow! Ett kap! Bra jobbat! kommenterar en Facebook–användare.
 11. För att förklara varför domstolarna dömer som det påstås i artikeln hänvisar skribenten till 29 kap.
 12. En av fångarna vägrade att samarbeta med kaparna då han hade så kort tid kvar på sitt straff.
 13. Ola Rehnberg påpekar också att Ransomware–attackerna fortsätter att öka, alltså att brottslingen kapar datorn och kräver lösesumma för att öppna den igen.
 14. Så här lyder lagtexten som gäller under vapenamnestin1 § Den som innehar ett skjutvapen eller ammunition utan att harätt till det ska inte dömas till ansvar för detta enligt 9 kap.
 15. Istället vände planet tillbaka till Tbilisi, och tre besättningsmedlemmar, två passagerare och tre av kaparna dog.
 16. Klockan är strax före 15 fredagen den 7 april när den 39–årige uzbeken Rakhmat Akilov kapar en lastbil utanför en restaurang på Adolf Fredriks kyrkogata.
 17. In i det oinspirerade femte kapitlet kommer jag så för att illustrera att kvinnor visst kan uppfostras och utbildas – men då i syfte att bli äktenskapliga kap.
 18. Följaktligen är det också de som kapar åt sig en växande del av den digitala annonskakan.
 19. Han har förklarat vad han begär av mig som kapen.
 20. Fredrik Lundberg kapar åt sig allt mer makt.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till kap är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är klipp en synonym till kap. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.