Synonymer till kapabel

Vi känner till 5 synonymer till kapabel. Ordet kapabel är en synonym till kompetent och kunnig och kan bland annat beskrivas som ”som har god förmåga, duglig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kapabel samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till kapabel

 1. duglig
 2. förmögen
 3. kompetent
 4. kunnig
 5. kvalificerad

Vilka ord betyder nästan samma sak som kapabel?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till kapabel. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. skicklig

Vad är motsatsen till kapabel?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kapabel.

Vad betyder kapabel?

 1. som har god förmåga, duglig
 2. duglig; kompetent; i stånd; förmögen

Hur böjs kapabel?

 1. kapabel
 2. kapabelt
 3. kapabla
 4. kapablare
 5. kapablast
 6. kapablaste
 7. kapable

Hur kan ordet kapabel användas?

Följande exempelmeningar visar hur kapabel kan användas.

 1. en utmärkt forskare som är kapabel att leda stora projekt

Hur används ordet kapabel i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet kapabel används i vanlig text.

 1. Enligt Suhail Shaheen, politisk talesperson för det nya afghanska styret, är de fullt kapabla att hantera problemen själva.
 2. Jag kan ärligt säga att jag aldrig har sett en bättre och mer kapabel kamera än den som finns hos Iphone 13 Pro och Iphone 13 Pro Max.
 3. Han vet vad militären är kapabel till.
 4. De afghanska säkerhetsstyrkorna har hittills inte visat sig kapabla att på egen hand stå emot talibanerna och många har varit oroliga att Herat ska falla helt.
 5. Föräldrarna kanske inte är kapabla till att ta ansvar för sina barn.
 6. Man kan till exempel tro sig vara förföljd eller utsatt för förtal, alternativt vara kapabel att lösa alla världsproblem.
 7. President Ashraf Ghani har försäkrat att landets egen militär är "fullt kapabel" att hålla talibanerna stången och uppmanar upprorsrörelsen att lägga ner vapnen.
 8. Man kanske redan nu kan säga att knappt ens de med en evigt lojal AC/DC–logotyp tatuerad över bröstet är kapabla att namnge en enda låt inspelad av deras favoritband sedan 1980–talet.
 9. Båten är samtidigt kapabel att bära både last och passagerare.
 10. Anledningen till att vi bygger Förintelsemuseum är ju för att påminna oss om vad vi är kapabla till i våra mörkaste stunder och visa att det är upp till oss att hålla oss borta från dessa mörka platser.
 11. Den kan göra saker som prylar med bara en skärm inte är kapabla till, sa Panos Panay, Windows– och produktchef hos Microsoft, under en presskonferens på måndagen.
 12. Så oerhört skickligt, kirurgiskt precist och med ett super–absolut gehör att jag aldrig riktigt är kapabel att avfärda West för vad han än företar sig eller säger.
 13. En förklaring de ger är att tätbefolkade städer kan vara mer kapabla att mobilisera tillräckliga finansiella resurser för att hantera krisen.
 14. ”Som en typisk fransk tänkare (tänk bara Kristeva i Kina eller Foucault om Iran) tror sig Piketty kapabel att förstå hela världen, och ser inte varför han inte skulle kunna göra det.
 15. Vi har våra egna väpnade styrkor som är kapabla att skydda landet, säger parlamentsledamoten Ammar al–Shibli.
 16. När allmänheten vet att riksdagens ledamöter är beredda att med kapabelt stöd lagstifta om förändring, så kommer kraven på att göra skillnad också att riktas mot partierna.
 17. Jag visste inte själv vad det skulle vara kapabelt till och bestämde mig för att testa det mot Yahoo.
 18. Att ha så pass låga förväntningar på kapabla ungdomar borde väl vara stigmatiserande.
 19. Flera kvinnor har känt obehag och rädsla för att de inte vet vad mannen är kapabel till att göra utanför sociala medier.
 20. Utgångspunkten måste vara att invandrade är handlingskraftiga aktörer, lika villiga och kapabla som vem som helst att ta ansvar för sig själva och sina barn.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är kompetent en synonym till kapabel. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på kapabel