karaktärisera

Se även karakterisera.

Karaktärisera är synonymt med känneteckna.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av karaktärisera och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till karaktärisera

känneteckna

Motsatsord till karaktärisera

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till karaktärisera.

Vad betyder karaktärisera?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av karaktärisera.

Böjningar av karaktärisera

 1. karaktärisera
 2. karaktäriserad
 3. karaktäriserade
 4. karaktäriserades
 5. karaktäriserar
 6. karaktäriseras
 7. karaktäriserat
 8. karaktäriserats

Exempel på hur ordet karaktärisera kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet karaktärisera används i svenska tidningar

 1. Vid en närmare titt på den nya styrelsen karaktäriseras den knappast av medicinsk kompetens.
 2. Narkotikamarknaden i sociala medier och appar karaktäriseras av ”hög tillgänglighet som gör handel mellan främlingar möjlig”.
 3. För att ta fram välfungerande asfalt är det av stor vikt att kunna mäta och karaktärisera asfalten för att sedan kunna välja en beläggningstyp med optimerade materialegenskaper.
 4. Lätt ödmjukt karaktäriserar han sig som ”komplementspelare” säsongen 1967–68, då en av ”de duktigare” spelarna flyttade.
 5. Ellen von Unwerths bilder karaktäriseras snarare av värme, humor och en spontan lekfullhet – där modellerna framstår som medkreatörer.
 6. Ett kontor är en plats som karaktäriseras av skrivbord, datorer och kaffemaskiner.
 7. Att samtala med Özz Nûjen karaktäriseras av just detta.
 8. Det finns en betydande risk med flocktänkandet som karaktäriserar mycket av parternas syn på lönebildningen, framhåller Lars Calmfors.
 9. Hur ska man då karaktärisera honom som dramatiker?.
 10. Nordeas chefanalytiker Torbjörn Isaksson tyckte att Riksbanken skickade blandade signaler, att beskedet karaktäriserades av "splittring och tveksamhet" samt att en räntehöjning fortfarande ter sig avlägsen.
 11. Systemisk skleros är en ovanlig bindvävssjukdom som karaktäriseras av förändrat immunförsvar, försämrad blodcirkulation och ökad bindvävsproduktion i hud och inre organ.
 12. Utsikterna för innevarande kvartal är också lovande och förtroendet för ekonomin ligger på nivåer som brukar karaktärisera högkonjunktur.
 13. De ord som används för att karaktärisera en man utifrån hans sexualitet är långtifrån lika många som de som finns för kvinnor, och framför allt så har de nästan alltid en positiv klang.
 14. Förutom att vara rak och tydlig karaktäriseras hennes ledarskap av snabba beslut – för att sedan göra om ifall något blir fel, menar hon.
 15. Efterkrigskonsten karaktäriseras av en ökad koncentration på färgen och formen som bärande uttryck.
 16. I början utgörs sången av en traditionell burmesisk folksång, som efter cirka 30 sekunder byts ut till en något som kan karaktäriseras som en militärmarsch.
 17. Han karaktäriserade Trudeau som överskattad och som en usel tecknare.
 18. Regin lägger till mängder av små detaljer som karaktäriserar framtida tjechovska biroller.
 19. Det montagearbete som karaktäriserar sviten har gradvis intensifierats och gjorts mer komplext.
 20. Han ersattes då av David Gilmour vars gitarrspel senare kom att karaktärisera banbrytande album som The Dark Side of the Moon (1973), Wish You Were Here (1975) och The Wall (1979).

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till karaktärisera är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är känneteckna en synonym till karaktärisera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.