Synonymer till karg

Vi känner till 5 synonymer till karg. Ordet karg är en synonym till torftig och knapp och kan bland annat beskrivas som ”ofruktbar, kärv”. Ordet är motsatsen till bördig.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av karg samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till karg

 1. futtig
 2. knapp
 3. knapphändig
 4. skral
 5. torftig

Vilka ord betyder nästan samma sak som karg?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till karg. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. ringa
 2. minimal
 3. liten
 4. mager

Vad är motsatsen till karg?

 1. bördig

Vad betyder karg?

 1. ofruktbar, kärv
 2. ofruktbar, kärv, njugg, sträv

Hur böjs karg?

 1. karg
 2. karga
 3. kargare
 4. kargast
 5. kargaste
 6. karge
 7. kargt

Hur kan ordet karg användas?

Följande exempelmeningar visar hur karg kan användas.

 1. den karga naturen i norra Bohuslän

Hur används ordet karg i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet karg används i vanlig text.

 1. "Det är så vackert här, jag vill flytta hit", sa Boastin till mig när han blickade ut genom fönstret över det karga vårvinter–landskapet längs Höga kusten.
 2. Dagen före var vädret därtill ännu kargare, men Saabplanet flög trots det till Finland för att infinna sig på testflygfältet.
 3. Det var ett företag som 2023 skulle etablera en permanent koloni på Mars och finansieras genom en dokusåpa där fyra vinnare fick varsin enkelbiljett till den karga röda planeten.
 4. Det är Klädesholmen i Tjörns kommun – en karg klippö.
 5. Det kallas för ”kulturpumpsteorin”, och går ut på att när människor av vår sort anlände till Europa under istiden, skulle den karga miljön ha triggat fram språng i vår mentala utveckling.
 6. Lokalbefolkningen har förvandlat en död vulkan till ett gigantiskt ”batteri” – för att göra den karga Kanarieön El Hierro självförsörjande på förnybar energi.
 7. Det där har forskare och historiker aldrig riktigt trott på – i den mån de ens känt till Passberg och skrönan som nog varit den som växt bäst på den karga ön.
 8. Inte för att man behöver vända sig till politiker eller väljare för att hitta samtidens karga, dömande blick.
 9. Klas Katt är ofta deprimerad och ensam, omgivningen mörk och karg.
 10. I Medelhavsregionen Languedoc–Roussillon möter hav berg, dynamiska storstäder karga vidder och gammal romersk och katalansk historia modern arkitektur.
 11. De nordiska karga, snötäckta miljöerna i spelet blir snudd på ett levande väsen som Kratos måste övervinna, enligt Daniels.
 12. Kerstin befarar att de som bor längre bort kanske inte överlever den karga vintern.
 13. I dag är platsen karg, kall och vintrig.
 14. Han fann behag i Smålands hemlighetsfulla skogar, Östersjöns karga ytterskärgårdar, Atlantens vindpinade kuster och Arizonas kaktusrika öken.
 15. Den har ett avskalat, nordiskt formspråk i trä, som väl smälter in i den karga miljön och ligger avskilt vid randen av ett berg, med utsikt rakt ut mot Grönland och Spetsbergen.
 16. Den södra delen av ön är karg med stora lava­fält och branta klippor och nästan helt trädlös.
 17. I ”Wind River” spelar han en man som uppe i det karga och snötäckta Wyoming arbetar för myndigheten United States Fish and Wildlife Service.
 18. Stöten ligger mitt i Sälenfjällens vackert karga natur och är unikt i sitt slag då man lockar skidåkare på precis alla nivåer.
 19. Nu till filmfotografen Sophia Olsson vars kamera i Sameblod sveper över vidderna och verkligen levandegör den karga, överväldigande naturen.
 20. Sen är det alltid underhållande att hänga i det karga utrymmet mellan toalett och bar – det sägs alltid dumma, dyrbara saker här.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är torftig en synonym till karg. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är bördig motsatsen till karg.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på karg