kashmiri

Kashmiri kan beskrivas som ”ett dardiskt språk inom den indoariska språkfamiljen, som talas i den indiska delstaten Jammu och Kashmir och i näraliggande områden i grannlandet Pakistan med omkring 4 400 000 talare”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kashmiri och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till kashmiri

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till kashmiri.

Motsatsord till kashmiri

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kashmiri.

Vad betyder kashmiri?

  1. ett dardiskt språk inom den indoariska språkfamiljen, som talas i den indiska delstaten Jammu och Kashmir och i näraliggande områden i grannlandet Pakistan med omkring 4 400 000 talare

Böjningar av kashmiri

  1. kashmiri

Exempel på hur ordet kashmiri kan användas

Det saknas exempel.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till kashmiri är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.