kemisk

Synonymer till kemisk

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till kemisk.

Motsatsord till kemisk

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kemisk.

Vad betyder kemisk?

 1. som hör till eller produceras inom kemin
 2. (kemi) som hör till vetenskapen kemi, som produceras inom kemin, som rör kemisk framställning och tillverkning; om person som ägnar sig åt eller befattar sig med kemi

Exempel på hur kemisk kan användas

 1. kemiska föreningar
 2. en kemisk reaktion

Exempel på hur kemisk används i svenska tidningar

 1. Det kan fungera som ett batteri genom att upprepade gånger bryta ner och forma en serie med kemikaliska bindningar, likt ett batteri, men också samla in energi genom kemiska bindningar i metall och luften runtomkring.
 2. Wuhan är ett av Kinas viktigaste handels– och industricentrum, med bland annat stål–, maskin– och livsmedelsindustrier samt kemiska industrier.
 3. Efter en kemisk återvinningsprocess kan bolaget då få ut 7 000 ton cellulosafiber av tillräckligt hög kvalitet för att bli till nya plagg.
 4. Storbritannien och Organisationen för förbud mot kemiska vapens (OPCW) har identifierat giftet som Novitjok, utvecklat i dåvarande Sovjetunionen.
 5. Undersökningen är en del i ett femårigt forskningsprogram kring den kemiska sammansättningen hos planeter utanför vårt eget solsystem.
 6. Men det handlar om en kemisk process där vi redan har delar av den nödvändiga utrustningen i vår ordinarie verksamhet.
 7. På en förteckning över inventarierna finns bland annat spektrografisk och mikroskopisk utrustning, röntgenanläggning, kemiska instrument och en ”ytterst mångsidig mikrofotograferingsapparat” av märket Zeiss.
 8. * Reform av jordbrukspolitiken, inklusive betydande minskningar av kemiska bekämpningsmedel, gödningsmedel och antibiotika,.
 9. Forskningen i dag handlar om att validera testerna så att de kan fungera i klinisk kemisk rutin, och alltså beställas i vanlig sjukvård.
 10. Båda är väldigt billiga kemiska lösningar.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av kemisk

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.