Synonymer till kindben

Vi känner till 2 synonymer till kindben. Ordet kindben är en synonym till kindknota och okben och kan beskrivas som ”(anatomi) ett parigt ben i människans kranium, placerat upptill på ansiktets sidor och utgör en del av ögonhålans botten och vägg, som ledar mot överkäken, tinningbenet, kilbenet och pannbenet”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kindben samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till kindben

 1. kindknota
 2. okben

Vad är motsatsen till kindben?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kindben.

Vad betyder kindben?

 1. (anatomi) ett parigt ben i människans kranium, placerat upptill på ansiktets sidor och utgör en del av ögonhålans botten och vägg, som ledar mot överkäken, tinningbenet, kilbenet och pannbenet

Hur böjs kindben?

 1. kindben
 2. kindbenen
 3. kindbenens
 4. kindbenet
 5. kindbenets
 6. kindbens

Hur kan ordet kindben användas?

Det saknas exempel på hur kindben kan användas.

Hur används ordet kindben i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet kindben används i vanlig text.

 1. Här fick hans vältränade, uniformerade män med markerade kindben och breda hakor – själva essensen av hypermaskulin manlighet och stommen i Tom of Finlands erotiska bildvärld – leva fritt.
 2. Särkilt om exflickvännen hade skarpare kindben eller var extremt rolig i sociala medier.
 3. Mamman som misshandlas om och om igen av männen som kommer och går, som ändå ljuger överslätande både för läkaren som behandlar hennes krossade kindben och i rättssalen när en av männen till slut åtalas.
 4. Vid ett tillfälle beskriver Gjörwell i ett brev hur en ung kvinna född i Ryssland kysser honom på kindbenet när han ska kyssa hennes hand.
 5. Då, i oktober 2014, var de tunna som tändstickor och huden stramade kring kindbenen.
 6. Med blåslagen näsa och sår på kindbenen fick Laurén se sig besegrad på poäng.
 7. Åldern var svår att avgöra eftersom ansiktet var så insjunket att kindbenen stod ut.
 8. Näsbenet, kindbenet och områdena under och bakom ögat var drabbat av tumören som nu hotade synen på hans vänstra öga.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är kindknota en synonym till kindben. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?