Synonymer till kines

Kines kan bland annat beskrivas som ”person från Kina”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kines samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till kines

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till kines.

Vad är motsatsen till kines?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kines.

Vad betyder kines?

 1. person från Kina
 2. person, speciellt man från Kina

Hur böjs kines?

 1. kines
 2. kinesen
 3. kinesens
 4. kineser
 5. kineserna
 6. kinesernas
 7. kinesers

Hur kan ordet kines användas?

Det saknas exempel på hur kines kan användas.

Hur används ordet kines i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet kines används i vanlig text.

 1. Linus Karlsson låg under med 0–6 i avgörande set mot kinesen Chao Qun Ye.
 2. Det är mindre än två årtionden sedan den första kinesen skickades ut i omloppsbana av landets rymdprogram.
 3. Framtidens ekonomi hänger på 5G, men väst har vaknat och insett att det är bra om kineserna inte kontrollerar infrastrukturen på samma sätt som Putin förfogar över gasen öster om Donau.
 4. Men många unga kineser tvekar och barnafödandet går ner.
 5. Hundratusentals kineser uppges redan ha vaccinerats.
 6. I Wuhan, där viruset bröt ut, festar lokalbor och semestrande kineser och ekonomin återhämtar sig nu snabbare än väntat.
 7. – Jag är mer orolig för kineserna.
 8. Men är kineserna så generösa egentligen?.
 9. USA anklagar två kineser för att ha hackat hundratals företag och försökt stjäla forskning om coronavaccin och i ett tal i torsdags sade utrikesminister Mike Pompeo att Kinas konsulat var ett ”nav för spioneri och stöld av immateriell egendom”.
 10. I Storbritannien växer kravet på sanktioner, som frysta tillgångar och reserestriktioner, mot de kineser som bär ansvaret för förföljelsen av uigurer.
 11. Badmintonvärldens absoluta superstjärna, kinesen Lin Dan, har bestämt sig för att lägga racketen på hyllan.
 12. Inte heller i FN–organet Internationella civila luftfartsorganisationen (ICAO) har Taiwan tillåtits en observatör sedan kinesen Liu Fang blev dess generalsekreterare hösten 2015, sin status som regional resehubb till trots.
 13. Dock använder färre och färre kineser kontanter så det är oklart ifall det kommer ha någon större effekt.
 14. Huruvida desinficerade sedlar faktiskt kommer att ha någon effekt på smittspridningen är oklart då allt fler kineser slopar kontanter.
 15. Universella mänskliga rättigheter? Inte innanför den kinesiska muren – eller någon annanstans om regimen bedömer att du är kines.
 16. Arrangörerna har förbjudit deltagare från Hubeiprovinsen och kräver att andra kineser måste bevisa att de har varit utanför Kina i minst två veckor före mässan.
 17. Flera ministrar passade på att fördöma den diskriminering som drabbat kineser, som på flera håll helt utan anledning utpekats som smittspridare.
 18. Titeln betyder löst översatt ”Att förebygga är bättre än kineser”, och texten innehåller en ordlek som anspelar på likheten i uttal mellan de nederländska orden ”chinezen” (kineser) och ”genezen” (att tillfriskna).
 19. Kinesiska riksförbundet i Sverige uppger för TT att ett 20–tal kineser hört av sig till dem de senaste veckorna och berättat om olika händelser där de känt sig illa behandlade.
 20. Kinas Sverigeambassadör Gui Congyou säger nu ifrån och tycker att kineser i Sverige utsätts för diskriminering på grund av coronaviruset.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?