Synonymer till Kirgizistan

Kirgizistan kan beskrivas som ”stat i Asien”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Kirgizistan samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Kirgizistan

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Kirgizistan.

Vad är motsatsen till Kirgizistan?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Kirgizistan.

Vad betyder Kirgizistan?

 1. stat i Asien

Hur kan ordet Kirgizistan användas?

Det saknas exempel på hur Kirgizistan kan användas.

Hur används ordet Kirgizistan i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Kirgizistan används i vanlig text.

 1. De flesta stora ransomware–gängen undviker också företag i de tidigare sovjetrepublikerna Ryssland, Ukraina, Moldavien, Vitryssland, Kirgizistan, Kazakstan, Armenien, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan.
 2. Sadyr Japarov, sedan i förra veckan tillförordnad statschef i det politiskt oroliga Kirgizistan, öppnar för att ändra landets grundlag.
 3. Omfattande protester har den senast tiden rasat efter omtvistade val i grannlandet Kirgizistan och i Belarus, som precis som Tadzjikistan en gång var del av Sovjetunionen.
 4. Dramatiska scener utspelar sig i Kirgizistan – där valkommissionen nu väljer att ogiltigförklara det omstridda resultatet i helgens val.
 5. Talant Dujshebaev, född i Kirgizistan i dåvarande Sovjetunionen, var både en magisk handbollspelare och en gnällspik.
 6. Uigurerna är ett muslimskt turkfolk som lever i Kina, Kazakstan, Uzbekistan och Kirgizistan.
 7. Kinas infrastrukturprojekt, Belt and road initiative, innehåller även en ”digital sidenväg”, där fiberkab­lar byggs ut genom bland annat Burma, Kirgizistan och Nepal, vilket har väckt farhågor för kinesisk övervakning även utanför landets gränser.
 8. Han var uppvuxen i centralasiatiska Kirgizistan, men hade som 17–åring flyttat med sin familj till Ryssland.
 9. När det gäller transportflyg omnämns speciellt olyckan med en Boeing 747 från turkiska ACT Airlines som skedde i anslutning till Bishek–Manas internationella flygplats i Kirgizistan den 16 januari.
 10. Den 16 januari missade ett fraktflyg av typen Boeing 747 från Turkish Airlines landningsbanan på flygplatsen Manas i Kirgizistan.
 11. Även om USA nu håller på att dra sig ur Afghanistan vill man inte bli av med sitt fotfäste i Centralasien, i all synnerhet sedan Kirgizistan har gått med i den euroasiatiska tullunionen som är ett av Moskvas stora utrikespolitiska projekt.
 12. Den privata tv–kanalen Rbk rapporterade i sin lunchsändning på lördagen att de döda är gästarbetare från Kirgizistan.
 13. Tyngdlyftaren Izzat Artykov, Kirgizistan, har testat positivt för stryknin och blir av med sitt OS–brons i 69–kilosklassen, enligt ett pressmeddelande från idrottens skiljedomstol Cas.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på Kirgizistan

Bild till ordet Kirgizistan

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet Kirgizistan.

Bild med texten Kirgizistan