klä ut

Synonymer till klä ut

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till klä ut.

Motsatsord till klä ut

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till klä ut.

Vad betyder klä ut?

  1. (transitivt eller reflexivt) sätta på någon kläder för att efterlikna någon eller något

Exempel på hur klä ut används i svenska tidningar

  1. Knappt hade uppmärksamheten kring Pontus Båths osmakliga idé att klä ut sig till Peter Madsen på Halloween klingat av, förrän kommunalrådet Maria Rydén avslöjades för fusk med tjänsteresor och semesteruttag.
  2. En annan menar att det inte är förbjudet att klä ut sig till cowboy, hawaiian eller bonde och därmed borde man få klä ut sig till indian, zigenare eller mulatt.
  3. Debattörer har väckt frågan om det är okej att klä ut sig till sensuell sjuksköterska, sjöjungfrun Yemanjá eller arab.
  4. Det blir som att klä ut sig två gånger.
  5. Han älskade att klä ut sig och till allmän förnöjelse lura även de närmaste vännerna som barmästare, lucia, positivhalare, servitör, fransk hovmästare med mera.
  6. Att Näsetborna gillar att klä ut sig och utmana grannar och kollegor står klart vid de årliga drabbningarna Gåsaloppet på midsommar och Sandslottstävlingen i juli.
  7. Redan för hundra år sedan, ett halvt sekel innan Günter Wallraff började klä ut sig, hade hon drivit formen till perfektion.
  8. – Min hund Juno tycker om att visa upp sig så hon tycker bara att det är roligt att klä ut sig.
  9. De senaste åren har också en av Nour El Refais barndomsdrömmar uppfyllts – den om att spela Teater med stort T, att få klä ut sig, att spela gubbe.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av klä ut

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.