Synonymer till klafsa

Vi känner till en synonym till klafsa. Ordet klafsa är synonymt med plumsa och kan bland annat beskrivas som ”göra någon rörelse som åstadkommer ett smackande ljud”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av klafsa samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till klafsa

 1. plumsa

Vad är motsatsen till klafsa?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till klafsa.

Vad betyder klafsa?

 1. göra någon rörelse som åstadkommer ett smackande ljud
 2. gå eller trampa något vått eller klibbigt så att det låter smack

Hur böjs klafsa?

 1. klafsa
 2. klafsade
 3. klafsades
 4. klafsar
 5. klafsas
 6. klafsat
 7. klafsats

Hur kan ordet klafsa användas?

Det saknas exempel på hur klafsa kan användas.

Hur används ordet klafsa i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet klafsa används i vanlig text.

 1. Att demokratiska partier klafsar runt i Tan–träsket kan med lite god vilja ses som att de försöker återvinna väljare där glättiga opinionsinstitut och känsla säger att väljarna finns.
 2. Fem i morse ringde väckarklockan, tog med min trogna vapendragare (en uppblåsbar korvreklamkudde från Eurovision 2015 i Wien) och satte mig på tåget till Karlstad, för att äntligen få klafsa omkring i februarisnömodd i en mellanstor svensk stad.
 3. Vi, som i skog och mark har klafsat i blöthålen efter mästarens stövlar och lyssnat till vad han har haft att säga om natur och ekosystem, vi saknar Tord som en sann naturvän och som en av de stora förebilderna inom naturvården.
 4. Under tiden klafsar han runt i ett par sunkiga sandaler till kostymen.
 5. Ibland snor i ett ansikte som grinar brett och skriker av förtjusning, /…/ jättelika, bleka kroppar som gelépuddingar som klafsade omkring utan kontroll i vatten som luktade kallt, med flaxande stora bleka armar.
 6. Utanför sovrumsfönstret hade det börjat falla snöblandat regn som vinden drev mot rutan så att det lät som om små våta fötter klafsade över glaset.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är plumsa en synonym till klafsa. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på klafsa