klampa

Synonymer till klampa

Motsatsord till klampa

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till klampa.

Vad betyder klampa?

 1. går med tunga och ljudliga steg, stampar
 2. gå på ett ljudligt sätt, närmare bestämt på ett sådant sätt att ett starkt ljud produceras varje gång en fot träffar marken på grund av stor nedslagskraft

Exempel på hur klampa används i svenska tidningar

 1. Han är upprörd över att vissa politiker klampar in på Säpos område.
 2. När SVT nu lanserat en tre minuter lång varumärkesfilm under namnet ”Höna av en fjäder” går Public Service–företaget längre än så – ja, man klampar faktiskt snett.
 3. Men de fick genast kritik för att klampa in på ett enskilt landstings område, i jakten på politiska poäng inför valet.
 4. Därför ses det inte som någon katastrof att lottas mot ett storlag, om man klarar sig fram till den tredje omgången, då de tunga elefanterna klampar in i turneringen.
 5. Den palestinske pensionären Ali Muhammad, 69, sällar sig till kören som enhälligt fördömer Trumps beslut att klampa in i den känsliga Jerusalemfrågan.
 6. Huggtandade cyborglejon klampar runt på gatorna i jakt på rebeller som flyr för sina liv.
 7. Är det inte lätt att känna sig lite naiv när man klampar in i en ny musikalisk värld?.
 8. Även om Malmström juridiskt har rätt i att Storbritannien inte kan underteckna ett handelsavtal innan landet har lämnat EU, klampade hon in på ett politiskt minfält genom att inta en sådan tuff linje inför förhandlingarna menade Fox, skriver The Guardian.
 9. – Då kom jag ensam klampades här.
 10. Skärmen spelar nu in den sista lilla digitala film den någonsin kommer att göra, de djupa fårorna i en manshand när Pat klampar genom vardagsrummet, förbi den otäcke gamle producenten och den rödhåriga tjejen, och den fulla snubben med håret.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av klampa

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är gå en synonym till klampa. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.