klara av

Klara av är synonymt med kunna och lösa och kan bland annat beskrivas som ”genom kunskaper och färdigheter vara förmögen att framgångsrikt utföra något”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av klara av och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till klara av

behärska, fixa, förmå, hantera, kunna, lösa, mäkta, prestera, stå ut med, tåla, uppnå, uthärda, utstå, övervinna

Motsatsord till klara av

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till klara av.

Vad betyder klara av?

 1. genom kunskaper och färdigheter vara förmögen att framgångsrikt utföra något
 2. utstå, tåla, uthärda, stå ut med

Exempel på hur frasen klara av kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen klara av används i svenska tidningar

 1. – Jag skulle inte klara av att dricka hela året, det skulle jag inte fixa.
 2. – Jag skulle inte klara av att dricka alkohol hela året eftersom jag ofta dricker för mycket när jag gör det.
 3. – Jag vet att jag är en av världens absolut snabbaste åkare, men det handlar om att jag ska klara av att hantera det på tävling också.
 4. – Det har varit lite nerv och snack fram och tillbaka om hur det ska gå, så det var skönt att klara av det.
 5. – Det är gjort i syftet att få en person som är så strängt isolerad att klara av isoleringen och få avlastning från den stränga isoleringen, säger Eriksson.
 6. – Ingen ska behöva känna ångest för att man borde klara av något och inte gör det.
 7. – Jag känner mest frustration nu för att man inte har de verktyg som krävs för att klara av den här typen av problematik, alla instanser måste samordna för att ta krafttag mot det här.
 8. – Har du så tajt ekonomi att du skulle få svårt att klara av en dubbel så hög ränta är det förmodligen lånets storlek det är fel på, inte om räntan är bunden eller obunden, säger hon.
 9. – Det går så fort nu att det är tydligt att man får utmaningar hos post– och distributionsföretagen att klara av de här volymerna, säger Olof Bjurö, avdelningschef för postavdelningen på Post– och telestyrelsen (PTS).
 10. – Jag tror att jag är så kall, och ond och död inombords att jag skulle klara av det.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till klara av är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är kunna en synonym till klara av. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.