Synonymer till klient

Vi känner till 4 synonymer till klient. Ordet klient är en synonym till kund och köpare och kan bland annat beskrivas som ”kund hos advokat”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av klient samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till klient

 1. avnämare
 2. beställare
 3. kund
 4. köpare

Vad är motsatsen till klient?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till klient.

Vad betyder klient?

 1. kund hos advokat
 2. beställare eller mottagare av en tjänst
 3. (data) rollen hos ett datorprogram eller system som skickar förfrågan och/eller använder tjänster som tillhandahålls av ett annat, som har rollen som server

Hur böjs klient?

 1. klient
 2. klienten
 3. klientens
 4. klienter
 5. klienterna
 6. klienternas
 7. klienters
 8. klients

Hur kan ordet klient användas?

Följande exempelmeningar visar hur klient kan användas.

 1. hans klient nekar till all inblandning i brottet

Hur används ordet klient i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet klient används i vanlig text.

 1. Orsaken är att man vill kunna se till att servrar och klienter har rätt inställningar eller för att hjälpa användare ute i butikerna på distans.
 2. – Jag har inte haft möjlighet att prata med min klient än.
 3. Orsaken är att han vid två tillfällen, enligt HD, har lämnat vidare uppgifter från häktade klienter.
 4. – Socialtjänsterna krävde att man skulle ha två, tre kanske fyra resurser på en klient och betalade också för det.
 5. – Jag har inte planerat något brottsupplägg med min klient eller med andra klienter.
 6. – Min klient förnekar brott och han ställer sig frågande till att ha varit inblandad i den brottsligheten som påstås, säger mannens försvarare Slobodan Jovicic till SVT.
 7. – Det är de mer framträdande klienterna som har blivit gripna och det är större härvor.
 8. Försvararen Emelie Righammar anser att bevisningen inte ens styrker att mamman kände till flickans skador och vill att hennes klient ska frikännas.
 9. DN har talat med 21–åringens advokat Sina Safashad som inte vill kommentera hur hans klient ställer sig till de misstankar som riktas mot honom.
 10. Huvudförhandlingen avslutades förra veckan och Martin Persson yrkade på att hans klient ska dömas till "ett kortare fängelsestraff" med tanke på hans låga ålder.
 11. Erik Jansson, 22–åringens advokat, sade att hans klient mår mycket dåligt på grund av den omfattande mediebevakningen av fallet och de trakasserier hon upplevt på sociala medier.
 12. – Min klient har erkänt det mesta som lagts honom till last, säger mannens advokat Hanna Lindblom.
 13. – Min klient är djupt förkrossad och tillintetgjord.
 14. Mannens advokat Olivier Rosato sade enligt BBC i rättssalen att hans klient ”varit så fysiskt och psykiskt påverkad av händelsen att hans tillstånd är någonstans mellan Parkinsons sjukdom och Alzheimers”.
 15. – Ja, min klient anser att vi har försökt på flera sätt att få till stånd samtal och diskussioner, men att det inte har lyckats.
 16. Advokat Anton Strand, som försvarar 16–åringen, vill inte kommentera sin klients personliga situation och betonar att pojken anser sig helt oskyldig.
 17. Advokaten medgav i förhör de faktiska omständigheterna men menade att uppgifterna i flickvännens meddelanden var harmlösa, vilket också var förklaringen till att hon inte hade låtit åklagarna i målet läsa dessa före överlämnandet till klienten.
 18. Och att hålla två meter avstånd från en stökig klient är ju en utmaning.
 19. – Den är väldigt mycket i enlighet med vad min klient har berättat.
 20. Advokat Emelie Righammar, som företräder den 3–åriga flickans mamma, vill inte kommentera hur hennes klient ställer sig till den utdragna processen.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är kund en synonym till klient. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på klient