Synonymer till klimat

Klimat kan bland annat beskrivas som ”genomsnittlig väderlek inom ett område”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av klimat samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till klimat

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till klimat.

Vad är motsatsen till klimat?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till klimat.

Vad betyder klimat?

 1. genomsnittlig väderlek inom ett område
 2. (meteorologi) de meteorologiska förhållandena studerade under en längre tidsperiod (vanl. 30 år)

Hur böjs klimat?

 1. klimat
 2. klimaten
 3. klimatens
 4. klimatet
 5. klimatets
 6. klimats

Hur kan ordet klimat användas?

Följande exempelmeningar visar hur klimat kan användas.

 1. Göteborg har ett milt och fuktigt klimat på vintern

Hur används ordet klimat i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet klimat används i vanlig text.

 1. En energimarknad i kris och ett stundande ödesmättat möte om klimatet.
 2. Förra veckan genomförde XR–aktivister från Norge, Sverige och Danmark en rad civilolydnadsaktioner i Oslo – för att fortsätta sin kamp för klimatet med udden riktat mot den norska oljan.
 3. – I en tid av nya utmaningar kopplade både till klimatet och en föränderlig omvärld så fyller MSB en väldigt viktig funktion i att utveckla en generell beredskap och ett mer systematiskt säkerhetsarbete.
 4. I en het debatt om klimat, och en enorm omställning mot ett mer cirkulärt samhälle är AFRYs Future Food en viktig bidragande komponent.
 5. Och då är det fint att hata stan som ett kommersens mecka, man kan hata sig själv också om man råkar bo där, det går bra, för alla som vill bo i en stad vill bara dricka cocktails, smitta varandra med covid, förstöra klimatet och konsumera.
 6. Att fler kunde förstå hur nödvändigt det är att agera för klimatet och hur viktigt det är att kämpa för en jämlik och rättvis.
 7. Så heter Science Museum i London och dess utställning om klimatet, som slog upp portarna i maj i år.
 8. Näst största posten, 68 miljoner kronor, går till investeringsstöd för energi och klimat och 52 miljoner kronor fördelas till insatser för att möta vildsvinsstammens tillväxt och öka konsumenternas smak för köttet.
 9. – Extinction Rebellion (XR) är en internationell klimatrörelse som använder fredlig civil olydnad för att uppmärksamma krisen för klimatet och den biologiska mångfalden.
 10. För att vara en civil olydnads–aktion för klimatet var det en ovanligt stor framgång.
 11. – Höjdens variation är en god symbol för glaciärernas respons på ett värmande klimat i Sverige, säger Per Holmlund, professor i glaciologi och som är på plats vid Tarfala forskningsstation i ett pressmeddelande.
 12. Kanske har det också blivit ett hårdare klimat.
 13. Mänskliga handlingar har stort potential att bestämma klimatet i framtiden.
 14. – Vi behöver bida vår tid och vänta tills det ekonomiska klimatet återhämtar sig där.
 15. Även de meteorologiska förutsättningarna för skogsbränder har ökat i takt med att klimatet blir torrare och varmare.
 16. På Barcelonas superdatorcenter kikar forskare in i klimatets framtid.
 17. Var fjärde vecka skriver hon ledare i ETC nyhetsmagasin på temat klimat och miljö.
 18. Det krävs att man har politiker som vågar satsa, ett tillåtande klimat i kommunen och nyfikna människor i organisationen som ser till att idéerna blir till verklighet.
 19. Klimatförändringarna är det ultimata säkerhetstestet och vår utveckling börjar och slutar vid klimatet, berättar Ann Van Damme.
 20. Enligt en riskhanteringsplan för Örebro tätort som länsstyrelsen tagit fram skulle det högsta beräknade vattenflödet utifrån dagens klimat drabba över 6 500 personers bostäder.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.