Synonymer till klister

Vi känner till en synonym till klister. Ordet klister är synonymt med lim och kan bland annat beskrivas som ”/trögflytande/ substans som används för att sammanfoga två ytor”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av klister samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till klister

 1. lim

Vad är motsatsen till klister?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till klister.

Vad betyder klister?

 1. lim
 2. /trögflytande/ substans som används för att sammanfoga två ytor

Hur böjs klister?

 1. klister
 2. klisters
 3. klistret
 4. klistrets

Hur kan ordet klister användas?

Det saknas exempel på hur klister kan användas.

Hur används ordet klister i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet klister används i vanlig text.

 1. Vilka är det då som ska hjälpa till? Ja, det är ju Natoländer – och förhoppningsvis Finland, om de inte sitter i klistret lika mycket som Sverige.
 2. Han är utåtriktad och verbal, något han själv påpekar har hållit på att sätta honom och företaget i klistret flera gånger.
 3. När Kamerun kom till VM gjorde man det utan klister.
 4. Klisterlappen som sitter på fönsterrutan intill ingången till affären är blekt och klistret har lossnat lite i ena hörnet.
 5. Men hans vassa tunga har satt honom i klistret mer än en gång.
 6. Med klister och tjocka buntar av affischer ger vi oss ut på stan.
 7. ”Jag minns kyrkans barntimmar och boken med gummerade bilder ur Bibeln, Bröllopet i Kana, Den brinnande busken, man fick fuktiga bomullstussar för att klistra fast dem i en bok men jag tyckte att klistret smakade gott när man slickade på det.
 8. Det jämna presidentvalet i Österrike höll på att bli en väl öppen historia – klistret i röstningskuverten är för dåligt.
 9. I förra veckan sade Sobotka att han undersöker möjligheten att flytta valet, sedan det visat sig att klistret på kuverten är för dåligt och detta lett till farhågor om att röster skulle kunna bytas ut.
 10. Apple sitter i klistret – igen.
 11. När jag var liten fanns det ett klister som hette Karlssons och som i sin reklam hade en sturig åsna som förkunnade att alla använder Karlssons klister utom han själv, som alltså är en åsna.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är lim en synonym till klister. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på klister

Ord som slutar på klister