klitoris

Klitoris är synonymt med kittlaren och kittlare och kan bland annat beskrivas som ”särskilt känslig del av kvinnans könsorgan, kittlare”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av klitoris och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till klitoris

kittlare, kittlaren, klitt

Motsatsord till klitoris

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till klitoris.

Vad betyder klitoris?

  1. särskilt känslig del av kvinnans könsorgan, kittlare
  2. del av kvinnans könsorgan som är starkt sexuellt retbart, och innehåller svällkroppar och kan därigenom förstoras vid sexuell retning

Exempel på hur ordet klitoris kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet klitoris används i svenska tidningar

  1. Men att de flesta får det genom att stimulans av klitoris.
  2. Många gånger är heterosex väldigt centrerat kring vaginala samlag, vilket ofta inte är det bästa sättet att få orgasm på för en person med klitoris.
  3. Prickning innebär att klitoris, ibland även blygdläpparna, sticks eller skärs med ett vasst föremål för att framkalla blödning.
  4. Rapporten visar att sedvänjan där man skär bort hela eller delar av klitoris på unga flickor praktiseras i bergsbyar i den ryska delrepubliken och att myndigheterna inte gör något åt det.
  5. I samråd med medicinsk expertis kan föräldrar välja kirurgi för att de inte vill att barnet ska växa upp med exempelvis en ”stor” klitoris eller en ”liten” penis med ett urinrör som mynnar vid roten.
  6. Att många kvinnor upplever minskad lust handlar troligen också om att det som anses vara riktigt/rätt sex inte är det mest effektiva sättet för en person med klitoris att få orgasm på.
  7. Bettet är smärtsamt och giftet kan orsaka priapism och clitorism, en flera timmar lång och smärtsam erektion i penis respektive klitoris.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till klitoris är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är kittlaren en synonym till klitoris. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.