klitoris

Synonymer till klitoris

kittlare, kittlaren, klitt

Motsatsord till klitoris

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till klitoris.

Vad betyder klitoris?

  1. särskilt känslig del av kvinnans könsorgan, kittlare
  2. del av kvinnans könsorgan som är starkt sexuellt retbart, och innehåller svällkroppar och kan därigenom förstoras vid sexuell retning

Exempel på hur klitoris används i svenska tidningar

  1. Många gånger är heterosex väldigt centrerat kring vaginala samlag, vilket ofta inte är det bästa sättet att få orgasm på för en person med klitoris.
  2. Prickning innebär att klitoris, ibland även blygdläpparna, sticks eller skärs med ett vasst föremål för att framkalla blödning.
  3. Rapporten visar att sedvänjan där man skär bort hela eller delar av klitoris på unga flickor praktiseras i bergsbyar i den ryska delrepubliken och att myndigheterna inte gör något åt det.
  4. I samråd med medicinsk expertis kan föräldrar välja kirurgi för att de inte vill att barnet ska växa upp med exempelvis en ”stor” klitoris eller en ”liten” penis med ett urinrör som mynnar vid roten.
  5. Att många kvinnor upplever minskad lust handlar troligen också om att det som anses vara riktigt/rätt sex inte är det mest effektiva sättet för en person med klitoris att få orgasm på.
  6. Bettet är smärtsamt och giftet kan orsaka priapism och clitorism, en flera timmar lång och smärtsam erektion i penis respektive klitoris.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av klitoris

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är kittlaren en synonym till klitoris. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.