kliv

Kliv är synonymt med steg och kan bland annat beskrivas som ”stort steg ”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kliv och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till kliv

steg

Motsatsord till kliv

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kliv.

Vad betyder kliv?

 1. stort steg 
 2. långt steg

Böjningar av kliv

 1. kliv
 2. kliven
 3. klivens
 4. klivet
 5. klivets
 6. klivs

Exempel på hur ordet kliv kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet kliv används i svenska tidningar

 1. I och med segern tar Sampdoria ett rejält kliv mot ett nytt Serie A–kontrakt.
 2. Världens mest produktiva underjordiska gruva för zinkbrytning har därmed tagit ett stort kliv framåt.
 3. Försök pågår också med att framställa vätgas med hjälp av cyanobakterier och artificiell fotosyntes, men när sådana metoder kan ta klivet ut från laboratoriet är det ingen som vet.
 4. Kan han ta ännu ett kliv under sitt tredje allsvenska år?”.
 5. Genom att göra ett klimatmedvetet val av leverantör för molntjänster och colocation kan både ni som IT– och datakonsultbolag och era kunder ta rejäla kliv framåt i era miljömål.
 6. Dessa åtgärder skulle kunna göra att Sverige tar ett stort kliv framåt mot att bli det land som är bäst på att utnyttja digitaliseringens möjligheter.
 7. Kommunals ordförande Tobias Baudin anser att LO–ledningen fört Kommunal och andra LO–förbund bakom ljuset, och han gör sig nu redo att tvinga LO att ta ett rejält kliv tillbaka i LAS–förhandlingarna.
 8. Åklagaren Marie–Louise Holmberg har tagit ett kraftigt kliv tillbaka från den tidigare rubriceringen grov mordbrand.
 9. GM–ägda Cruise har varit i främsta ledet, och under förra veckan tog de ett stort kliv framåt i och med presentationen av Origin – en helt autonom robottaxi.
 10. Det var ju den första generationen kvinnor som på bred front tog klivet ut i offentligheten.
 11. – Jag har tagit gigantiska kliv på den här tävlingen.
 12. Med långa kliv ut i regnet, en ängslig blick på väggklockan, svetten som pärlar medan rävbarnen förvandlar frukostbordet till ett slagfält kämpar han.
 13. En anonym assistent till Trump säger att Indien sedan tog ett kliv tillbaka i diplomatin med USA.
 14. MFF fortsätter att ta kliv och i Europa är det en klubb man talar om med respekt.
 15. President Donald Trump aviserade under onsdagen inte någon ny hämndattack mot Iran, och sade att Iran valt att ta ett kliv tillbaka.
 16. Det parlamentariska läget förändrades knappt alls i nyvalet i november, mer än att det högerextrema partiet Vox tog stora kliv, men PSOE och Unidas Podemos meddelade kort därpå att de ville samarbeta.
 17. Det känns lite som Lustiga huset, minus det roliga, när jag med ett par stora kliv tar mig fram till sovrumsdörren för att inte falla.
 18. Det gjordes sedan först centralbankerna i Danmark sedan i Schweiz och slutligen även Europeiska centralbanken (ECB) också tagit klivet ned under nollstrecket.
 19. Att klivet är riktigt så stort är svårt att se.
 20. – Det är ett rejält kliv framåt men vi kommer att behöva göra mer, säger Rickard Nordin (C) som har varit med och förhandlat fram planen.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till kliv är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är steg en synonym till kliv. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.