kliva av

Kliva av är synonymt med stiga av.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kliva av och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till kliva av

stiga av

Motsatsord till kliva av

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kliva av.

Vad betyder kliva av?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av kliva av.

Böjningar av kliva av

 1. kliva av

Exempel på hur frasen kliva av kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen kliva av används i svenska tidningar

 1. – Men Madde fick problem med en vad därför fick hon kliva av i halvtid.
 2. Frölundas målvakt Johan Mattsson, som spelat i 24 av Göteborgslagets 50 SHL–matcher, drabbades av en knäskada och tvingades kliva av i den andra perioden av tisdagens 2–1–seger hemma mot Växjö.
 3. Därmed tvingades ett av fansen utbuat LHC kliva av isen för andra matchen i rad utan att göra mål.
 4. Efter den tacklingen blev Carl Klingberg liggande på isen en stund innan han kunde kliva av – en stund senare var han tillbaka i spel.
 5. Den meriterade kanadensaren hade inte spelat en match sedan den 13 januari då han fick kliva av Djurgårdens match mot HV71 med en ljumskskada.
 6. – Nu har vi kommit in i ett skede som börjat upplevas lite svajigt, det var likadant 2008, och då börjar man titta på vad det finns för möjligheter att kliva av förhandsavtal, kommenterar Ulrika Blomqvist, vd för organisationen Bostadsrätterna, till TT.
 7. Bluetram, som den kallas, är utrustad med superkondensatorer som låter batteriet laddas på 20 sekunder – så lång tid det tar för passagerarna att kliva av och på spårvagnen.
 8. Duon blev nämligen, mitt under träningspasset, ombedda att kliva av och sätta sig på flyget till Umeå.
 9. Både Fabian Zetterlund och Linus Lindström fick kliva av semifinalen mot USA på grund av skador.
 10. Anne Kyllönen valde att kliva av touren efter den tredje etappen.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till kliva av är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är stiga av en synonym till kliva av. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.