kliva upp

Kliva upp är synonymt med stiga upp.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kliva upp och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till kliva upp

stiga upp

Motsatsord till kliva upp

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kliva upp.

Vad betyder kliva upp?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av kliva upp.

Böjningar av kliva upp

 1. kliva upp

Exempel på hur frasen kliva upp kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen kliva upp används i svenska tidningar

 1. Att kliva upp sådär supertidigt.
 2. – Det har varit helt fantastiskt att få kliva upp på pallen så många gånger.
 3. – Jag kan ju kliva upp på morgonen och må bra utan skavanker, ändå kan jag inte spela fotboll.
 4. Bara under de senaste åren har Håkan Hellström, Malena Ernman, Henrik Dorsin, Karl Ove Knausgård, Lena Endre och Jonas Hassen Khemiri fått kliva upp på scenen och inför runt 400 gäster från kultur–och mediesfären belönas med var sin unik statyett.
 5. Det är en snudd på övermeriterad herre som ska kliva upp bakom bilen på Jägersro på lördag.
 6. – Det är första gången jag får kliva upp och sjunga nationalsången i en lagkapp, säger Coleman i SVT.
 7. Att kvalsegraren Esteban Guerrieri aldrig tappade sin pole position i loppet gjorde inget alls för Björk, som kunde kliva upp på chassit på sin Volvo efter målgång och sträcka armarna i skyn.
 8. Efter 1,5 år i juniororganisationen var det dags att kliva upp i A–laget under Alex Fergusons ledning och speldebuten skedde efter ett halvår, i en ligacupmatch hösten 2011.
 9. Efter reklampausen såg tv-tittarna Niklas Strömstedt, 48, kliva upp på scen – vad de däremot inte fick se var när Engberg och Nilsson vred på stämskruvarna på hans gitarr för att göra den ostämd.
 10. – Som att det som får en att kliva upp och gå till jobbet på måndag morgon är tanken på att det är dans på Jazzhuset på fredag.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till kliva upp är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är stiga upp en synonym till kliva upp. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.