klivit

Se även kliver.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av klivit och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till klivit

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till klivit.

Motsatsord till klivit

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till klivit.

Vad betyder klivit?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av klivit.

Böjningar av klivit

 1. klivit

Exempel på hur ordet klivit kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet klivit används i svenska tidningar

 1. – Jag tror att till och med Biden förstod att han klivit fel.
 2. En erfaren politiker i representanthuset, som under sommaren klivit fram som en tydlig röst i kraven på polisreform.
 3. Detta sedan en passagerare som klivit av i Hongkong testats positivt för virussjukdomen, som fått namnet covid–19.
 4. Detta sedan en passagerare som klivit av i Hongkong testats positivt för viruset, som fått namnet Covid–19.
 5. – Skidskytte har den här säsongen klivit fram som tv–publikens vintersport nummer ett med miljonpublik under flera helger.
 6. Viruset upptäcktes efter det att en passagerare som hade klivit av fartyget i Hongkong testades positivt.
 7. Beslutet om karantän togs i och med att en man testats positivt för coronaviruset efter att han klivit av kryssningsfartyget i Hongkong.
 8. Jag menar att han har klivit över en tydlig gräns, när han försökte stoppa regeringen från att dela ut Tucholskypriset till den svenske förläggaren Gui Minhai.
 9. Även Elias Ymer skulle ha klivit in i kvalspelet på torsdagen.
 10. Frölundas forward Samuel Fagemo har klivit fram som en målkung.
 11. Om föraren har klivit av passet och gått och knutit sig kan hen snabbt se vad som rör sig kring lastbilen utan att själv synas.
 12. I Torrevieja har man anställt två driftansvariga från Sverige som samtidigt klivit in som delägare i verksamheten.
 13. I ålderskategorin 18–34 år har 26 procent upplevt skarpa lägen allt från krockar med andra gångtrafikanter, till att man har klivit ut i gatan och inte uppfattat en annalkande bil.
 14. Gärningsmännen ska innan rånet befunnit sig på samma spårvagn som sitt offer för att sen ha klivit av på samma hållplats och följt efter honom.
 15. Den finska regeringen, som just har klivit ur en stor kris med en ny statsminister, tycks dock inte vara överens.
 16. Elon Musk är ett geni, helt klart, och det är intressant hur Tesla klivit in i bilbranschen med mindset och metoder från Techbolagssidan.
 17. Ännu är folkbiblioteken bara i början av det digitala skiftet och det finns stora områden där de inte alls klivit in.
 18. Med Nextmind ska vi på samma sätt bli ledande inom tankestyrd teknik, säger Alstrup som klivit in i bolaget både som investerare och affärsutvecklare.
 19. Personen med koppling till hans bolagskoncern i Malta sitter kvar i spelbolagets ledning, men efter gripandet på onsdagen har Yorgen Fenech klivit tillbaka även från koncernen och överlämnat ledarskapet till sin bror.
 20. En farligare och ogästvänligare värld som bankar på dörren – eller som kanske redan har klivit över tröskeln, nästan utan att vi har märkt det.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till klivit är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.