Synonymer till klubb

Vi känner till 5 synonymer till klubb. Ordet klubb är en synonym till sällskap och samfund och kan bland annat beskrivas som ”förening (ofta med inriktning på sport)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av klubb samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till klubb

 1. förening
 2. samfund
 3. sammanslutning
 4. skrå
 5. sällskap

Vilka ord betyder nästan samma sak som klubb?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till klubb. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. samhälle
 2. förbund

Vad är motsatsen till klubb?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till klubb.

Vad betyder klubb?

 1. förening (ofta med inriktning på sport)
 2. sammanslutning
 3. (ofta mindre) förening av personer, ofta privat organiserad och ofta av personer med liknande intressen; ibland även organiserad av större företag åt sina kunder eller av skolor åt sina elever

Hur böjs klubb?

 1. klubb
 2. klubbar
 3. klubbarna
 4. klubbarnas
 5. klubbars
 6. klubben
 7. klubbens
 8. klubbs

Hur kan ordet klubb användas?

Det saknas exempel på hur klubb kan användas.

Hur används ordet klubb i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet klubb används i vanlig text.

 1. Sedan dess har klubben vunnit Premier League 5 gånger, FA–cupen 2 gånger, EFL–cupen 6 gånger och FA Community Shield 3 gånger.
 2. – Jag har fått leva ut min barndomsdröm i er klubb, det är något jag kommer bära med mig med stolthet i resten av mitt liv, säger han till klubbens hemsida.
 3. – Det var en kultur i Luleå då, och i andra många klubbar.
 4. Nu ger klubbens läkare lugnande besked.
 5. Den förre Chicago Blackhawks–spelaren Kyle Beach berättade nyligen offentligt om att han blivit utsatt för sexuella övergrepp av en videocoach i 2010 – samma år som klubben vann Stanley Cup.
 6. – Ju längre hon hålls kvar, desto mindre positivt är det, säger en anonym källa nära klubben till AFP.
 7. ”Newcastle United ber supportrarna att avstå från att ha på sig traditionella arabiska kläder eller Mellanöstern–inspirerade huvudbonader om man normalt sett inte använder sådant”, skriver klubben på sin hemsida.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är sällskap en synonym till klubb. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.