Synonymer till knappa

Knappa kan beskrivas som ”det att använda knappar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av knappa samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till knappa

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till knappa.

Vad är motsatsen till knappa?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till knappa.

Vad betyder knappa?

 1. det att använda knappar

Hur böjs knappa?

 1. knappa
 2. knappad
 3. knappade
 4. knappades
 5. knappar
 6. knappas
 7. knappat
 8. knappats

Hur kan ordet knappa användas?

Det saknas exempel på hur knappa kan användas.

Hur används ordet knappa i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet knappa används i vanlig text.

 1. Man kan räkna aktiebolags vinst på olika sätt, och det finns säkert de som hävdar att Friskolornas Riksförbund har skäl att redovisa en låg vinst, men jag ska ändå resonera lite om den här knappa halva procenten.
 2. Gurnah, 72 år gammal med tjock välklippt kalufs, bär en mörkblå skjorta med några knappar uppknäppta över en krispigt vit t–shirt medan vi pratar.
 3. Med knappa kvarten kvar bytte tysken in den svenske 19–åringen Anthony Elanga – hans första framträdande i Premier League den här säsongen.
 4. I Start öppnar två små knappar (”Alla appar” och ”Mer”) en lista med alfabetiskt arrangerade appar och en längre lista med dokument på en separat skärm.
 5. Ta bara en sådan sak som den ram av rostfritt stål som löper runt telefonerna, med elegant utskurna knappar som har ett mycket tillfredställande klick–ljud.
 6. Svenska handbollsherrarna ställs mot världselvan Portugal – och det kommer bli tuffare än de knappa vinsterna som Sverige tagit mot Japan och Bahrain.
 7. För antingen så gasar du eller tappar gas beroende på vilket håll du knappar.
 8. Ledamöterna har tre knappar att välja mellan.
 9. ”För en utförlig analys skulle det då krävas att hela avdelningar ställer in ordinarie verksamhet för att bara knappa in telefonnummer under några veckor.
 10. Efter knappa tio månader på posten som Socialdemokraternas partiordförande avgick Håkan Juholt den 21 januari 2012 efter flera skandaler, dalande opinionssiffror och hård intern kritik.
 11. Men streamingsajten Twitch och videoappen Tiktok har börjat knappa in.
 12. Det jämna resultatet i Georgia gör att Demokraterna kan knappa in.
 13. Presidenten har under natten knappat in något på Joe Bidens knappa ledning.
 14. Efter att under flera dagar knappat in på motståndet gick Joe Biden om där på fredagen, en ökning som vuxit under natten, svensk tid.
 15. I takt med att fler och fler brevröster har blivit räknande har Biden knappat in på Trumps försprång i Georgia och Pennsylvania, och under fredagen gick han förbi i båda staterna.
 16. – Oddsen har inte rört sig nämnvärt de senaste veckorna, men de senaste timmarna har Trump börjat att knappa in, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet, i ett pressmeddelande.
 17. – Nu hoppas jag att jag hittar rätt knappar på denna fina dam, säger OS– och VM–medaljören Malin Baryard Johnsson om sin nya häst.
 18. Djurgårdaren berättade om de knappa resurserna i klubblaget och att hon engagerat en egen fystränare för att kunna återta sin landslagsplats.
 19. – Fredagen kan bjuda på rätt vackert höstväder med sol och knappa tio grader, säger Arvid Olsen.
 20. Man knappar in adressen eller hållplatsen man vill åka ifrån, dit man vill åka och så får man upp vilka bussar, spårvagnar, tåg som passar ens resa.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på knappa