Synonymer till knivhugga

Vi känner till en synonym till knivhugga. Ordet knivhugga är synonymt med ränna kniven i och kan beskrivas som ”hugga någon med hjälp av en kniv”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av knivhugga samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till knivhugga

 1. ränna kniven i

Vad är motsatsen till knivhugga?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till knivhugga.

Vad betyder knivhugga?

 1. hugga någon med hjälp av en kniv

Hur kan ordet knivhugga användas?

Det saknas exempel på hur knivhugga kan användas.

Hur används ordet knivhugga i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet knivhugga används i vanlig text.

 1. Det är de sista bilderna på Ing–Marie Wieselgren innan Theodor Engström går till attack och knivhugger Ing–Marie Wieselgren till döds.
 2. Wieselgren knivhöggs till döds på Donners plats i Visby den 6 juli – mitt under pågående Almedalsvecka.
 3. En polis har knivhuggits till döds i Belgiens huvudstad Bryssel på torsdagskvällen.
 4. Kvinnan skadades allvarligt med flera knivhugg vid överfallet, som inträffade i torsdags kväll när hon precis slutat sitt jobb på en vårdcentral och gått till sin bil.
 5. Att hon dessutom riktade ett knivhugg mot 50–åringens buk, något som allmänt känt är förenat med livsfara, gör att den enligt domstolen får ”hållas för visst” att hon hade för avsikt att döda.
 6. Kvinnan överföll och dödade sin tidigare kollega med knivhugg och hammarslag.
 7. Kvinnan ska ha befunnit sig i sin bil när en ännu okänd man kom fram till henne och knivhögg henne flera gånger.
 8. Theodor Engström åtalas för terroristbrott genom mord efter att ha knivhuggit Ing–Marie Wieselgren till döds på Donners plats i Visby – mitt under pågående Almedalsvecka.
 9. Sedan startade han sin kamera och gick in på Källebergsskolan i Eslöv där han knivhögg den första läraren han träffade.
 10. Den man som i november knivhögg och kastade ut sina barn från femte våningen i ett flerfamiljshus i Hässelby döms nu till rättspsykiatrisk vård.
 11. Thomas var 29 år när han dog av ett knivhugg, en septembernatt 1996 på trottoaren i Nyköping.
 12. Den 16–åring som misstänks för att ha knivskurit två personer på en skola i Kristianstad på måndagen var vän med den 15–åriga pojke som i augusti knivhögg en lärare på sin skola i Eslöv.
 13. Den konservative parlamentsledamoten David Amess knivhöggs till döds i en kyrka i Leigh–on –Sea den 15 oktober i samband med att han tog emot väljare som ville tala med honom.
 14. Femtonåringen som genomförde skolattacken i Eslöv har gjort sig skyldig till mordförsök på den lärare han knivhögg i magen, har Lunds tingsrätt kommit fram till.
 15. Bolsonaro fick sköta stora delar av valkampanjen 2018 från sjukhussängen sedan han knivhuggits vid ett valmöte.
 16. Gärningsmannen slet upp dörren på en polisbil utanför en polisstation och knivhögg en polis i brösttrakten, rapporterar Nice–Matin med hänvisning till en poliskälla.
 17. Toutai Kefu, tidigare stjärnspelare i Australiens rugbylandslag och nu huvudtränare i Tongas landslag, knivhöggs under inbrottet hemma i Brisbane, Australien, natten mot måndag.
 18. Enligt åtalet mördades offret genom upprepade knivhugg mot bröstet, halsen och huvudet.
 19. De gick iväg för att göra upp i en gränd, där en av dem knivhöggs.
 20. Lika stor tur hade inte översättaren Hitoshi Igarashi haft, han hade två år tidigare knivhuggits till döds efter att ha översatt ”Satansverserna” till japanska.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ränna kniven i en synonym till knivhugga. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på knivhugga

Bild till ordet knivhugga

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet knivhugga.

Bild med texten knivhugga