Synonymer till kolumn

Vi känner till 2 synonymer till kolumn. Ordet kolumn är en synonym till tabell och krönika och kan bland annat beskrivas som ”lodrät rad (i en tabell), spalt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kolumn samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till kolumn

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet kolumn och kan ofta användas istället.

 1. krönika
 2. tabell

Vad är motsatsen till kolumn?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kolumn.

Vad betyder kolumn?

 1. lodrät rad (i en tabell), spalt
 2. (typografi) lodrätt område i text
 3. typ av tidningsartikel, skriven av kolumnist

Hur kan ordet kolumn användas?

Det saknas exempel på hur kolumn kan användas.

Hur används ordet kolumn i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet kolumn används i vanlig text.

 1. Avslutade med att be roboten skriva kolumnen i samma stil som Hugo Rehnberg.
 2. Med anledning av Patrik Oksanens kolumn ”Svensken ska inte svika när det gäller”, har följande kommentar inkommit från Daniel Dahlén, publisher för Ålandstidningen, och Dan Nordman, lektor i historia vid Ålands Lyceum.
 3. I Windows 11 har en del av den här kolumnen nu ersatts av en icke–funktionell kalender.
 4. Fyll rutnätet så att varje rad, kolumn och 3×3–fält alla innehåller varje siffa från 1 till 9 en gång var.
 5. Den andra är one–hot–kodning, vilket innebär att varje etikettord blir en kolumn med ett binärt värde – ett eller noll.
 6. Nadezda Azhgikhina, ordförande för PEN–klubben i Moskva, som skriver kolumner i det amerikanska magasinet The Nation.
 7. I en kolumn i The Spectator från 1995 uttryckte han sitt ogillande över att ”gifta par ska betala för ensamma kvinnors önskan att föröka sig” och att barn till ensamstående kvinnor är ”ouppfostrade, okunniga, aggressiva och utomäktenskapliga”.
 8. ”If you can’t do the time, don’t do the crime”, skriver Jan Guillou i sin kolumn i Aftonbladet med anledning av rättegången där Cissi Wallin stått åtalad för grovt förtal.
 9. – Jag tror inte att Ohio är fast i den republikanska kolumnen, eller att arbetarväljarna har bestämt sig ännu, säger statsvetaren Robert Alexander vid Ohio Northern University till AP.
 10. Den 59–årige journalisten Jamal Khashoggi bodde i exil i USA, där han bland annat skrev kolumner i tidningen The Washington Post.
 11. Andra annonsörer som gick i samband med kolumnen och uppmärksammades av Stop Funding Hate var bland andra Suzuki, Honda, BT och Boots.
 12. I kolumnen jämförde han den pågående #metoo–rörelsen med medeltidens häxprocesser och stalinism, vilket ledde till hård kritik.
 13. Till detta skall jag återkomma i nästa kolumn.
 14. Varje vecka kommer en ny personlig kolumn signerad Ferrante att publiceras i tidningens helgmagasin.
 15. Krugman skriver kolumner i tidningen, inte nyhetsartiklar.
 16. Ingrid Runsten beklagar sig i en kolumn (3/1) över att inte heller 2018 kommer att bli ett avgörande år för nästa fasta sundsförbindelse.
 17. "Den 7 januari 2015 drev oss in i en ny värld av beväpnad polis, säkrade ingångar och förstärkta dörrar, rädsla och död", skrev medarbetaren Fabrice Nicolino i en kolumn förra veckan.
 18. Judith Regan, då en av de mest populära bokredaktörerna som hade varit kursare med Michael Wolff under deras tid på Vassar College, ifrågasatte nästan varje mening han skrivit i en kolumn om henne.
 19. – Han är en sådan tidssymbol att hans namn även dyker upp i ledare, kolumner, läsarbrev och skämtteckningar, inte bara i nyheter, säger Allern.
 20. "Sedan han återvände till politiken 2012 har han gång på gång visat att pragmatism och makt är viktigare än principen om sanning", skriver den framstående sydafrikanske journalisten Max du Preez i en av sina kolumner.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tabell en synonym till kolumn. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på kolumn

Bild till ordet kolumn

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet kolumn.

Bild med texten kolumn