komiker

Komiker kan bland annat beskrivas som ”skådespelare som spelar komedi; underhållare”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av komiker och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till komiker

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till komiker.

Motsatsord till komiker

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till komiker.

Vad betyder komiker?

 1. skådespelare som spelar komedi; underhållare
 2. underhållare som arbetar på ett komiskt sätt

Böjningar av komiker

 1. komiker
 2. komikern
 3. komikerna
 4. komikernas
 5. komikerns
 6. komikers

Exempel på hur ordet komiker kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet komiker används i svenska tidningar

 1. ”Funny girl” handlar om den populära komikern och sångerskan Fanny Brice som slog igenom på 1910–talet, en ytterst fri beskrivning av hennes liv och karriär.
 2. Sarah Cooper har tidigare jobbat åt Google men är också stå upp komiker.
 3. I torsdags (13/8) meddelade Patent– och marknadsöverdomstolen att de häver beslaget av komikern och författaren Aron Flams bok ”Det här är en svensk tiger”.
 4. Filmhistoriens kanske mest välkända trädgårdsmästare är Peter Sellers Mr Chance, en roll för vilken den brittiska komikern Oscarsnominerades.
 5. En ständig komiker, som på frågan ”vad vill du bli när du blir stor” gjorde till vana att ironiskt svara ”rörmockare”.
 6. – Va? Hur är det ens möjligt för en människa att komma så lågt?, undrar Joe Rogan, komiker och programledare som också kommenterar MMA för organisationen UFC.
 7. Med sina oväntade karaktärer som skojar om fördomar och kulturkrockar, växer intresset för komikern Diyari Mahmoud i digitala medier.
 8. Jag hörde komikern Magnus Betnér prata om den på Babel och beställde den direkt.
 9. I Sverige är hon mest känd för sina rollarbeten inom tv och film, bland annat i Maria Bloms film ”Hallåhallå”, tv–serien ”Livet i Fagervik” och senast filmen ”En komikers uppväxt”.
 10. Den traditionella öppningsmonologen fick dock komikerna Steve Martin och Chris Rock stå för.
 11. Svenske komikern Henrik Dorsin är också klar för en stor roll.
 12. Ända sedan komikern Hari Kondabolu kom ut med sin dokumentär ”The problem with Apu” 2017 har kritiken mot rollfiguren tilltagit.
 13. Sveriges modeelit prisades och bland dem Vår tid är nu–skådespelaren Hedda Stiernstedt och komikern Daniel Hallberg som plockade hem utmärkelserna Årets bäst klädda.
 14. Det där är inte min väg, konstaterar komikern.
 15. Den ­folkkäre komikern har ­utvecklats till att bli en skicklig karaktärsskådespelare.
 16. Den kinesisk–amerikanska Awkwafina som spelar Billi har gjort en kometkarriär som komiker och rappare i USA.
 17. Kvartetten som kommer att tipsa om böcker under våren är komikern och producenten Monica Lindgren, bokbloggaren Johanna Lundin, radioprofilen Titti Schultz och poddaren Johan Malm.
 18. Den insamling som fått kanske störst spridning initierades av den australiska komikern Celeste Barber, vars familj har tvingats evakuera på grund av bränderna.
 19. För femte gången ledsagade den brittiske komikern Ricky Gervais publiken genom prisutdelningen på Beverly Hilton Hotel när årets upplaga av den anrika Golden Globe–galan ägde rum i natt svensk tid.
 20. Galans värd, den brittiske komikern Ricky Gervais, inledde glitterfesten med en uppmaning till alla pristagare där han exemplifierade med svenska klimataktivisten Greta Thunberg.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till komiker är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.