komisk

Komisk är synonymt med kul och lustig och kan bland annat beskrivas som ”skrattretande, lustig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av komisk och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till komisk

humoristisk, kul, kvick, lustig, narrartad, rolig, skojig, skrattretande, skämtsam

Motsatsord till komisk

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till komisk.

Vad betyder komisk?

 1. skrattretande, lustig
 2. humoristisk
 3. som rör den ryska delrepubliken Komi, dess folk komierna eller det komi-syrkänska språket

Böjningar av komisk

 1. komisk
 2. komiska
 3. komiske
 4. komiskt

Exempel på hur ordet komisk kan användas

 1. en komisk situation
 2. en komisk film som slutar lyckligt

Exempel på hur ordet komisk används i svenska tidningar

 1. C hävdar till exempel att vi sopar de ökande kostnaderna under mattan – en närmast komisk anklagelse, när det är kommunledningen som själva beställt rapporten.
 2. – Han hade ju en komisk talang, men essensen i vår film var allvaret i berättelsen – och det bar verkligen Hassan upp.
 3. Det jag fick var David Villa som tafsade på mig varje jävla dag och mina chefer som tyckte det var väldigt komiskt.
 4. Bianca Ingrosso själv verkar mest tycka det är komiskt att inlägget fått internationell spridning, och delar inlägget på sin Instagram Story.
 5. På ett sjukhus i Norrbotten kämpar personalen desperat och komiskt mot underbemanningar och effektivisering.
 6. Om man väljer att uppfatta Gedeons infallsvinkel som komisk, tragisk, hemsk eller absurd beror förstås mycket på åskådarens eget bagage.
 7. Allt så komiskt, knipslugt och alldeles underbart.
 8. Lisa Aschan hade också sett henne göra komisk könsmaktsordningsteater i långköraren ”Liv Strömquist tänker på dig!”, som hade urpremiär på Dramaten 2014.
 9. – Det komiska ligger mig väldigt nära.
 10. Enligt Galerie Perrotin, som ställde ut konstverket under mässan, symboliserar bananen global handel samtidigt som den är en klassiskt komisk symbol.
 11. Vissa situationer är komiska och då är jag kanske lite humoristisk och ironisk.
 12. Sådana möten skapar komiska situationer.
 13. Ändå är den faktisk både romantisk och komisk på sitt eget aviga sätt.
 14. Det är därför närmast komiskt att Svenska Dagbladet låter Mauricio Rojas skriva om demonstrationerna i Chile (23/10) som "plundrarmobbar".
 15. Berättelsen var givetvis en komisk allegori över ett samhälle besatt av klassresor.
 16. Det är färgstarkt och smarta närbilder sätter fokus på komiska detaljer.
 17. Robinson skriver i Current Affairs, ”vara uppenbara för alla som lagt även bara några få stunder på att kritiskt granska hans skrifter och tal, som är komiskt virriga, pompösa och ignoranta.
 18. ” Här blandas hennes egna egna komiska mimstycken med Isadora Duncans vision om den fria kvinnan i originalkoreografi från 1908 och genusmedveten teckenspråksallsång.
 19. Klimatfrågan står i centrum på Teater Trixters scen i vad som beskrivs som ett rafflande och komiskt drama om kampen mellan människa, mollusk och mäklare.
 20. Den innehåller också en del komiska scener och snygga twister, inte minst i rättegångsscenerna där advokaterna och den kvinnliga domaren briljerar.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till komisk är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är kul en synonym till komisk. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.