komma

Synonymer till komma

ankomma, anlända, dyka upp, ejakulera, följa, kommatecken, satsa, spruta

Motsatsord till komma

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till komma.

Vad betyder komma?

 1. ett skiljetecken (,)
 2. anlända eller nå fram till en plats
 3. (med infinitiv: komma att) av en händelse övergå till visst (framtida) skeende eller tillstånd
 4. (hjälpverb för futurum; med infinitiv: komma att) kunna förutses inträffa eller råka i tillståndet (som framgår av sammanhanget)
 5. (slang) få orgasm
 6. (reflexivt: komma sig) tillfriskna
 7. (reflexivt: komma sig) hända; hänga samman orsaksmässigt
 8. i betydelsen komma ihåg
 9. skiljetecknet ,
 10. (matematik) separator av heltal och decimaler

Exempel på hur komma används i svenska tidningar

 1. Och nu meddelar Tillväxtverket, en av finansiärerna bakom Business Värmland där Göran Österman är projektledare, att man kommer agera efter att ha tagit del av granskningen.
 2. Hon kommer senast från Postnord där hon ansvarade för transformationen av brevaffären och att bygga upp en ny lönsam digital affär.
 3. Tillsammans kommer den gemensamma verksamheten ge Symetri en marknadsledande position i såväl Norden som Storbritannien med mer än 400 anställda och mer än 10 000 kunder.
 4. Tro på intet sätt att Googles utannonserande om att de tänker sluta stödja tredjeparts–kakor inom två års tid kommer nu av en slump, nej det är deras svar på att Microsoft klampar in med en webbläsare som folk faktiskt kan tänkas vilja testa.
 5. Vårt koncept ger kunden full handlingsfrihet utifrån sin egen situation och sina behov, vilket vi vet kommer att vara helt avgörande för en positiv köpupplevelse och långsiktig kundnöjdhet.
 6. Hackarna i fråga utnyttjade sårbarheten CVE–2019–0604 för att komma in i servrar som kör Microsofts gruppverktyg Sharepoint.
 7. Regeringens mål är bland annat att 98 procent av alla hushåll ska ha bredband med hastigheter upp till 1 Gbit/s år 2025 – mål som PTS inte tror kommer att nås, utan ytterligare pengatillskott.
 8. Mojo Vision anser att det för alltid kommer att finnas ett socialt stigma förknippat med smarta glasögon och försöker därför lansera begreppet ”osynlig databehandling”.
 9. Leveranskraven till kund är högre och dessutom kommer det ständigt nya krav på säkerhet, inte minst när det gäller till exempel finansiella transaktioner och hantering av annan känslig information.
 10. Planen har ett stort fokus på elektrifiering, och fram till 2025 kommer 29 biljoner won, motsvarande 236 miljarder kronor, att investeras.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av komma

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är spruta en synonym till komma. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.