Synonymer till komma

Vi känner till 8 synonymer till komma. Ordet komma är en synonym till spruta och anlända och kan bland annat beskrivas som ”ett skiljetecken (,)”. Ordet kan ha flera olika betydelser.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av komma samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till komma

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet komma och kan ofta användas istället.

 1. ankomma
 2. anlända
 3. dyka upp
 4. ejakulera
 5. följa
 6. kommatecken
 7. satsa
 8. spruta

Vad är motsatsen till komma?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till komma.

Vad betyder komma?

 1. ett skiljetecken (,)
 2. anlända eller nå fram till en plats
 3. (med infinitiv: komma att) av en händelse övergå till visst (framtida) skeende eller tillstånd
 4. (hjälpverb för futurum; med infinitiv: komma att) kunna förutses inträffa eller råka i tillståndet (som framgår av sammanhanget)
 5. (slang) få orgasm
 6. (reflexivt: komma sig) tillfriskna
 7. (reflexivt: komma sig) hända; hänga samman orsaksmässigt
 8. i betydelsen komma ihåg
 9. skiljetecknet ,
 10. (matematik) separator av heltal och decimaler

Hur kan ordet komma användas?

Det saknas exempel på hur komma kan användas.

Hur används ordet komma i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet komma används i vanlig text.

 1. Vi måste komma framåt i det här arbetet och då kan vi inte ha ett center som inte ställer upp på värderingar som inte bara är Göteborg stads utan även svensk grundlag.
 2. Han hade gett sig ut för att fiska vid Hillingsätersjön på söndagen och anmäldes saknad när han inte hade kommit tillbaka.
 3. Mannen ska sedan ha försökt genomföra en fullbordad våldtäkt av kvinnan men hejdades, enligt åtalet, enbart på grund av vittnen kommit till platsen och avbrutit gärningen.
 4. Du kan planera i all oändlighet, men det viktigaste av allt är att komma i gång.
 5. Det är synd att samma känsla inte har kommit fram i vad som torde vara en av begravningsbyrån Ignis styrkor.
 6. Kreativitet är essentiellt för företags varande eller icke varande, det är en grundpelare för hela länders BNP och någonstans vill jag tro att det är kreativitet som kommer att få bukt på klimatkrisen.
 7. ”Att vi kan ses komma till jobbet tillsammans och så, det tror jag räcker för att starta spekulationer och diskussioner.
 8. – Tingsrätten har bedömt att den skadebild barnet haft tillsammans med det som i övrigt har kommit fram i målet inte innebär att det är bevisat att mannen har skakat barnet, säger rådmannen Maria Böös i ett pressmeddelande på fredagen.
 9. – Läraren stod där med materialet och sa rätt upp och ner ”Det här kommer inte att funka, men jag måste säga de här grejerna till er”.
 10. – Man kan alltid vara efterklok men utredningen vilar på ett arbete som jag har nedlagt under två månader och vad jag har kommit fram till där.
 11. Turkiet har tidigare antytt att man kan komma att ratificera endast Finlands Natoansökan.
 12. Sverige kommer att skicka ett tiotal svenska Leopard 2–stridsvagnar till Ukraina.
 13. Här i Sverige har han fått några nya vänner som också kommer från Ukraina.
 14. En av de som kommit längst i sitt arbete med att faktiskt skapa tydliga, praktiskt applicerbara tips och stöd kring arbete med martech är amerikanske Tony Byrne och firman Real Story Group.
 15. Nyfiken på att se mer applikationer där namingens potential kan komma till sin rätt, för att stärka koppling till företagets huvudsakliga erbjudande.
 16. Vi fortsätter förstås som innan att ta de flesta stora beslut ihop, men det innebär att jag kommer ägna mer tid åt affärsutveckling, rekrytering och konsultande.
 17. Geekwire har talat med entreprenören som säger att han var osäker på om Microsoft skulle godkänna Ghostwriter, men att de gjorde det utan problem, och han är även väl medveten om att Microsoft självt kan komma med ett sådant här tillägg i framtiden.
 18. Det har fallit fyra eller fem centimeter över Göteborg, men på vissa ställen har det kommit dubbelt så mycket snö runt 07–tiden på fredagsmorgonen.
 19. Stämningsansökan kommer att tas upp i domstol inom en snar framtid, rapporterar Channel News Asia.
 20. Då kommer kastet att skruvas och komma helt snett, säger Stina.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är spruta en synonym till komma. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet komma

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet komma.

Bild med texten komma