komma ifrån

Komma ifrån är synonymt med ursprung.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av komma ifrån och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till komma ifrån

ursprung

Motsatsord till komma ifrån

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till komma ifrån.

Vad betyder komma ifrån?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av komma ifrån.

Böjningar av komma ifrån

 1. komma ifrån

Exempel på hur frasen komma ifrån kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen komma ifrån används i svenska tidningar

 1. King är ett grymt ställe, men jag kunde inte komma ifrån att jag saknade familjen hemma på Kungsgatan 5.
 2. – Det går inte komma ifrån hans betydelse för laget.
 3. Det hade underlättat för dem psykiskt om han gjort det tidigare, det går inte att komma ifrån att ett erkännande är ett slags upprättelse, även om de är drabbade för alltid.
 4. Hennes beteende skapar konflikter – inte minst med hennes föräldrar som köpt bostadsrätten hon bor i åt henne – för att hon skulle få lugn och ro och komma ifrån sin före detta man (som hittades död) som hon själv hävdat misshandlade henne.
 5. Det går inte att komma ifrån att slöjan på barn är könsdiskriminerande, flickornas bröder slipper att bära det hämmande plagget.
 6. För det andra vore det ett sätt att komma ifrån Sveriges olyckliga stämpel som säkerhetspolitisk ”fripassagerare” – att vi räknar med stöd från andra i händelse av kris/krig men är själva inte villiga att bidra med hård säkerhet.
 7. ”Du kommer aldrig att komma ifrån ditt förflutna men du kan mildra effekten i nuet”, säger terapeuten.
 8. – Det går inte att heller komma ifrån att det är ett väldigt prestationsinriktat yrke och det som händer – och som jag upplevt själv – är att man förväxlar sitt människovärde och sin självkänsla med sin prestation, och man mår väldigt, väldigt dåligt.
 9. Idag tyckte jag att det såg fräscht, glatt och positivt ut, sa Peter Andersson och menade att en hel del av tröttheten kan sitta i huvudet och att det därför var extra viktigt att komma ifrån under ett par dagar.
 10. – Det är så skönt att komma ifrån datorn, och faktiskt få spela instrument igen, säger han till bakgrundsljudet av tutande bilar.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till komma ifrån är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ursprung en synonym till komma ifrån. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.