komma ut

Komma ut är synonymt med komma ut ur garderoben och kan bland annat beskrivas som ”stiga ut /ur/, lämna något som omslutit en (även bildligt)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av komma ut och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till komma ut

komma ut ur garderoben

Motsatsord till komma ut

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till komma ut.

Vad betyder komma ut?

 1. stiga ut /ur/, lämna något som omslutit en (även bildligt)
 2. berätta en tidigare inhållen hemlighet om sig själv
 3. (mer specifikt) berätta tidigare okänd fakta om ens sexuella läggning
 4. lanseras, bli tillgänglig, publiceras
 5. låta eller uppfattas (efter uttalande)

Böjningar av komma ut

 1. komma ut

Exempel på hur frasen komma ut kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen komma ut används i svenska tidningar

 1. – Då kanske man inte vågar från Facebooks sida låta något från exempelvis Sveriges Radio komma ut över huvud taget.
 2. – Då kanske man inte vågar från Facebooks sida att låta något från exempelvis Sveriges Radio komma ut över huvud taget.
 3. – Det är skönt att se lite annat än en matsal, att komma ut och andas lite.
 4. – Det är för att kunna komma ut med sjuktransporter, mattransporter och liknande till framför allt äldre människor eller sjuka som bor en bit utanför de centrala delarna av storstadsområdet, säger Olsson.
 5. – Det är för att kunna komma ut med sjuktransporter, mattransporter och liknande till framför allt äldre människor eller sjuka som bor en bit utanför de centrala delarna av storstadsområdet, säger Trafikverkets presschef Bengt Olsson.
 6. – De viktigaste faktorerna visade sig vara de sociala aspekterna, att komma ut och utforska världen tillsammans med andra barn och vuxna, säger Josef Hallberg.
 7. – Det var grymt faktiskt och härligt att få komma ut och träna med grabbarna.
 8. – Det har visats i forskningen att nätverk och informella kontakter är viktiga för att komma ut i arbetslivet, säger Åslund.
 9. – Det har visats i forskningen att nätverk och informella kontakter är viktiga för att komma ut i arbets­livet, säger Åslund.
 10. – Han blev naturligtvis jätteglad över att komma ut från häktet, säger lagledarens advokat Fredrik Engström som också överklagat själva domen.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till komma ut är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är komma ut ur garderoben en synonym till komma ut. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.