kommande

Kommande är synonymt med nästa och nästkommande och kan beskrivas som ”framtida; som kommer att existera i framtiden”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kommande och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till kommande

annalkande, blivande, framtida, futuristisk, följande, förestående, nästa, nästkommande, påföljande

Motsatsord till kommande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kommande.

Vad betyder kommande?

 1. framtida; som kommer att existera i framtiden

Böjningar av kommande

 1. kommande

Exempel på hur ordet kommande kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet kommande används i svenska tidningar

 1. Det gäller att hitta pengar som ersättning för de uteblivna intäkterna från det uteblivna slutspelet, världens största ungdomsturnering Partille Cup och den kommande seriestarten (förmodligen) utan publik.
 2. Enligt uppgifter till GT ställer de upp i det kommande valet.
 3. Besökare kan även få följa med på en virtuell färd i en Formula E–racingbil eller en fysisk testkörning i märkets kommande elbil Ariya.
 4. Hassan Diab sa också att den enda vägen ur landets djupa kris är att tidigarelägga de kommande parlamentsvalet.
 5. ”Det är bra att Liberalerna delar regeringens målsättning om bättre ordning i folkbokföringen och jag ser fram emot att diskutera det med dem i kommande förhandlingar”, säger finansminister Magdalena Andersson (S) i en skriftlig kommentar till TT.
 6. Därmed är ”Gunners klart för Europaspel kommande säsong.
 7. – Arbetslagen arbetar väldigt hårt, särskilt när det gäller vädrets krafter de kommande dagarna runt Florida, sade Doug Hurley under en avskedsceremoni ombord på ISS, innan han och kollegan Bob Behnken påbörjade hemresan.
 8. EU–­förhandlingarna hade blivit klara natten innan och bestämde hur rekordbudgeten 1 825 miljarder euro ska fördelas bland unionens medlemsländer under kommande sju år.
 9. Vi måste våga tänka tanken att nuvarande och kommande globala konflikter inte kan lösas med våld.
 10. – Vi bedömer att man kommer att få resa från flera svenska regioner till våra grannländer de kommande veckorna, säger hon till DN.
 11. ”Det är en väsentlig del av uppdraget som försvarare att förbereda klienten och att utgöra det stöd som krävs för att han ska orka medverka vid förhör, häktningsförhandlingar och vid den kommande huvudförhandlingen”, skriver Beatrice Rämsell.
 12. Folkhälsomyndigheten har tagit fram tre scenarier för det kommande året där det som lyfts fram som mest troligt är en relativt kraftig ökning tidigt på hösten följt av en ojämn spridning och olika lokala toppar.
 13. Den första leveransen beräknas täcka behoven för de närmaste månaderna, enligt pressmeddelandet, och kommande upphandlingar ska täcka ytterligare behov från oktober.
 14. Att Grekland tidigarelagt det svenska landningstillståndet två dagar är ingenting som påverkar dem, eftersom kommande avgångar är schemalagda först efter 22 juli.
 15. Diskuskastaren Daniel Ståhl kommer att stå över sina kast de kommande veckorna.
 16. Men även om Samuelsson menar att Volvos kommande elbilar står sig i konkurrensen, så krävs det en hel del utveckling.
 17. Om politikerna är lika långsamma på att reagera de kommande 20 åren som de har varit de gångna 20 åren kommer inte ens en gång förändringen till fossilfria bränslen ha uppnått till 2063.
 18. De kommande månaderna ska JCB fortsätta utveckla och förfina tekniken, säger Lord Bamford, ordförande i företaget, i ett uttalande.
 19. EU–kommissionen har tillsammans med europeiskt näringsliv avsatt 8,7 miljarder euro, motsvarande 91 miljarder kronor, under kommande ramprogramsperiod till sektorn och vätgas har utsetts ett fokusområde för Europa så fort coronakrisen är avklarad.
 20. Men behövs verkligen en så bred satsning – hur många tänker sig egentligen Microsoft att anställa i de kommande datacentren?.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till kommande är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är nästa en synonym till kommande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.