Synonymer till kommande

Vi känner till 9 synonymer till kommande. Ordet kommande är en synonym till nästa och nästkommande och kan beskrivas som ”framtida; som kommer att existera i framtiden”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kommande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till kommande

 1. annalkande
 2. blivande
 3. framtida
 4. futuristisk
 5. följande
 6. förestående
 7. nästa
 8. nästkommande
 9. påföljande

Vad är motsatsen till kommande?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kommande.

Vad betyder kommande?

 1. framtida; som kommer att existera i framtiden

Hur böjs kommande?

 1. kommande

Hur kan ordet kommande användas?

Det saknas exempel på hur kommande kan användas.

Hur används ordet kommande i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet kommande används i vanlig text.

 1. Det svenska bolaget samarbetar där med Wpd och Blue Float Energy och projektet är ett av tio som går vidare till nästa fas i den kommande upphandlingen, enligt beslut av den franska regeringen.
 2. Hur kommer politiska beslut att förändra spelplanen kommande år för svenska tillverkande bolag?.
 3. Under 2020 bildade Microsoft sin Climate Innovation–fond som de kommande fyra åren ska investera en miljard dollar i teknik som kan ta bort utsläpp.
 4. Så här kan insidan på Zeekrs och Waymos kommande självkörande bil se ut.
 5. Folkhälsomyndighetens nya scenarier pekar mot en i värsta fall dramatisk utveckling de kommande veckorna.
 6. Men rykten om den kommande flaggskeppstelefonen (och serien) finns det gott om.
 7. När parlamentet nästa vecka ska välja ny talman för de kommande 2,5 åren är därför Roberta Metsola favorit att ta över.
 8. – Eftersom det brukar vara en förskjutning mellan ökad smittspridning och ökat antal patienter på våra sjukhus så måste vi tyvärr rusta för fler sjukhuspatienter under kommande veckor.
 9. Frankrike har också rört på sig i frågan om hur EU ska förhålla sig till kommande vinter–OS i Peking.
 10. I Göteborg handlar det om bland annat Litteraturgatan där Barslund hade uppdraget att göra gatuarbeten inför den kommande utvecklingen av området med nya bostäder.
 11. Och enligt SVA väntas risken för utbrott öka under kommande månader.
 12. Men jag kämpar på, säger Karlsson på telefon från tyska Oberstdorf, dit tourcirkusen förflyttat sig för de kommande två etapperna.
 13. Det gav framför allt viktig erfarenhet inför kommande byggen av plan som redan från början anpassats för den jetålder som då inletts.
 14. Under de kommande sju åren ska 750 miljarder euro delas ut från fonden.
 15. Vissa länder kommer att lansera liknande vaccinationskampanjer för yngre barn under kommande dagar, som Italien, Portugal, Polen, de baltiska länderna och Tjeckien.
 16. Arbetslösheten fortsätter att falla kommande år.
 17. ”Det är angeläget att kraftfulla åtgärder vidtas för att minska smittspridningen, dämpa den tunga bördan på hälso– och sjukvårdssystemen och skydda de mest utsatta människorna under de kommande månaderna”, skriver Ammon.
 18. Om hans popularitet inte stiger under de kommande sex månaderna är det möjligt att han får avgå på sommaren eller hösten, säger han.
 19. – Att kunna peka på ett meningsfullt arbete – och resultat som du har bidragit till – inom dessa områden kommer att vara en nyckel till framgång i yrkeslivet under kommande år, säger Todd Wilkes.
 20. Risknivån innebär ”potentiellt hög sjukdomsbörda den kommande perioden”.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är nästa en synonym till kommande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.