kommer bort

Kommer bort är synonymt med försvinner.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kommer bort och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till kommer bort

försvinner

Motsatsord till kommer bort

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kommer bort.

Vad betyder kommer bort?

  1. försvinner

Böjningar av kommer bort

  1. kom bort
  2. komma bort
  3. kommer bort
  4. kommit bort

Exempel på hur frasen kommer bort kan användas

  1. boken har tyvärr kommit bort

Exempel på hur frasen kommer bort används i svenska tidningar

  1. – När vi kommer bort till första fundamentet är det kalt på botten, som efter en storm, berättar Andreas Öberg.
  2. Man kommer bort från trafik och turism, och det finns vilda papegojor! Det är förstås väldigt flott på ett sätt jag inte har råd med, men man kan ju alltid kika på de gigantiska villorna där superstjärnor tillbringar sina semestrar.
  3. Många barn kommer bort från sina föräldrar under flykten och måste fortsätta ensamma där de kan råka ut för drunkning, undernäring, uttorkning, trafficking, kidnappning, våldtäkt och till och med mord.
  4. Den glömska palettkirurgen Doris var det komiska inslaget i ”Hitta Nemo”, Pixars finstämda klassiker om en liten clownfisk som kommer bort från sin pappa.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till kommer bort är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är försvinner en synonym till kommer bort. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Vad kollar andra på just nu?