kommunicera

Kommunicera är synonymt med prata och kan bland annat beskrivas som ”överför budskap till någon, samtalar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kommunicera och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till kommunicera

prata

Motsatsord till kommunicera

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kommunicera.

Vad betyder kommunicera?

 1. överför budskap till någon, samtalar
 2. att utbyta information; att utöva kommunikation

Böjningar av kommunicera

 1. kommunicera
 2. kommunicerad
 3. kommunicerade
 4. kommunicerades
 5. kommunicerar
 6. kommuniceras
 7. kommunicerat
 8. kommunicerats

Exempel på hur ordet kommunicera kan användas

 1. svenskar och danskar kommunicerar ibland på engelska

Exempel på hur ordet kommunicera används i svenska tidningar

 1. I skrivande stund har inga priser kommunicerats.
 2. Mötet var blixtinkallat och handlade till stor del om de nya fynden, skriver Eesti Päevaleht 25, även om det inte var något som kommunicerades utåt.
 3. Resultatet är också välkommet för Helsingborg som under söndagen kommunicerade på sin hemsida att man spelade matchen ”mot sin vilja”.
 4. Google har börjat testa ett nytt api som ska göra det möjligt för webb–appar att kommunicera direkt med skrivare och andra uppkopplade enheter.
 5. Om det blir aktuellt att införa munskydd som ett komplement till hösten, hur ska man kommunicera för att övertyga dem som redan bildat sig en uppfattning om att det inte hjälper?.
 6. Om skälet till det var skada eller sjukdom kommuniceras inte under slutspelet.
 7. Liksom Earl påminner Sarah Lahav, vd för Sysaid, om ett projekt som hade alla rätta element men som fortfarande gick fel, den här gången på grund av en missad möjlighet att kommunicera sitt syfte.
 8. Innebär detta alltså att hen tänker på mig? Så pass att hen kommunicerar till mig via blomman?.
 9. Signal är en app där du kommunicerar säkert och krypterat.
 10. Vad gäller partiets kräftgång tror jag att vi skulle ha mycket att vinna på att tydligare kommunicera våra allra mest grundläggande värden, i kombination med en väl avvägd och genomtänkt sakpolitik.
 11. Fortum sköter budgivningen till stamnätsägaren Svenska kraftnät och kommunicerar med ups–enheten.
 12. Linn Heed har tillsammans med grundarna Jenny Holmström och Ted Rosén arbetat fram ett verktyg och en app vid namn Coupleness för att göra det enkelt för par att investera i sina relationer och kommunicera mera med varandra.
 13. Ombord på stationen använder sig däremot astronauterna av HP Zbook 15–laptops som kör Debian Linux och Scientific Linux för att kommunicera med stationen medan Windows 10 används för att mejl, internet och underhållning.
 14. Många inom den ålderskategorin är inte lika vana vid att kommunicera digitalt och kanske inte längre har samma fysiska förmåga att komma ut och röra sig, vilket är viktigt för ens psykiska hälsa.
 15. Stora mängder information måste analyseras och kommuniceras.
 16. Valet av molnleverantör blir en konkurrensfördel som konkretiserar bolagsvärderingarna och kan kommuniceras både internt och externt.
 17. När du ska bygga en stor industrianläggning så jobbar alla i sina egna datorsystemmiljöer, som inte kan kommunicera med varandra, vilket gör det väldigt svårt att lämna över information.
 18. När SDI nu blir en del av Sinch får vi ytterligare resurser att verkligen förändra hur företag kommunicerar med sina kunder, i hela världen, säger Sinchs vd Oscar Werner, vd Sinch.
 19. Ansvariga förstod värdet av att lärare och annan personal kunde kommunicera med barnen på deras hemspråk för att kunna hjälpa dem i undervisningen.
 20. Det hade varit lättare att kommunicera allt var stängt som i andra länder.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till kommunicera är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är prata en synonym till kommunicera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.