Synonymer till komplementsystem

Komplementsystem kan beskrivas som ”(fysiologi) en del av det medfödda immunförsvaret vilken utgörs av ett antal proteiner, komplementproteiner, främst C1, C2, ..., C9, och som kan initieras på tre olika sätt (komplementaktivering) på en patogens yta vilket leder till aktivering av komplementproteinerna med tre resultat: opsonisering (främst av C3b), produktion av proinflammatoriska cytokiner (främst C3a och C5a) och bildandet av ett membranattackkomplex (C5b, C6, C7, C8 och 10–16 stycken C9)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av komplementsystem samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till komplementsystem

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till komplementsystem.

Vad är motsatsen till komplementsystem?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till komplementsystem.

Vad betyder komplementsystem?

  1. (fysiologi) en del av det medfödda immunförsvaret vilken utgörs av ett antal proteiner, komplementproteiner, främst C1, C2, ..., C9, och som kan initieras på tre olika sätt (komplementaktivering) på en patogens yta vilket leder till aktivering av komplementproteinerna med tre resultat: opsonisering (främst av C3b), produktion av proinflammatoriska cytokiner (främst C3a och C5a) och bildandet av ett membranattackkomplex (C5b, C6, C7, C8 och 10–16 stycken C9)

Hur böjs komplementsystem?

  1. komplementsystem
  2. komplementsystemet
  3. komplementsystemets
  4. komplementsystems

Hur kan ordet komplementsystem användas?

Det saknas exempel på hur komplementsystem kan användas.Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?