Synonymer till komplettera

Vi känner till 6 synonymer till komplettera. Ordet komplettera är en synonym till kompletterande och lägga till och kan bland annat beskrivas som ”gör fullständig (genom att lägga till något)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av komplettera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till komplettera

 1. addera
 2. balansera
 3. kompletterande
 4. lägga till
 5. plussa
 6. tillägga

Vad är motsatsen till komplettera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till komplettera.

Vad betyder komplettera?

 1. gör fullständig (genom att lägga till något)
 2. tillföra eller tillägga saknade delar eller egenskaper till något för att göra det till en helhet eller fullständig

Hur böjs komplettera?

 1. komplettera
 2. kompletterad
 3. kompletterade
 4. kompletterades
 5. kompletterar
 6. kompletteras
 7. kompletterat
 8. kompletterats

Hur kan ordet komplettera användas?

Följande exempelmeningar visar hur komplettera kan användas.

 1. kompletterande utbildning
 2. Uppsatsen var lite för kort, men du kan komplettera den till nästa vecka!

Hur används ordet komplettera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet komplettera används i vanlig text.

 1. Därför är det också viktigt att lyfta fram mänskliga kvaliteter som kommunikation och empati som kompletterar den hårda kompetensen.
 2. Vi kompletterar med nya antaganden där vi, till skillnad från finansdepartementet, tar hänsyn till den nuvarande byggtakten samt skillnaden i antal platser per äldre­boenden hos privata respektive kommunala utförare.
 3. Netflix–dokumentären har däremot oturen att komma alldeles för sent – något Carr försökt hantera genom att klippa om och komplettera, men också genom att, i alla fall inledningsvis, utgå från sitt eget perspektiv som gammalt fan.
 4. Enligt polisen är batong och handfängsel den vanliga utrustningen, men det kan kompletteras med hund och i sällsynta fall skjutvapen.
 5. I samband med förvärvet drar RTS även igång ett djupare partnerskap med Nexer Group, där man tillsammans ska komplettera varandra inom molntjänster.
 6. Detta, menar jag, kompletteras av den svenska antiintellektualismen, som märks i allt från bristen på avancerade intellektuella debatter till svenska toppolitikers internationellt sett mycket låga utbildning och ointresse för vetenskap och nya idéer.
 7. SKB presenterade redan för tio år sedan ett förslag till slutförvar, som sedan har kompletterats med en ansökan om utökat mellanförvar.
 8. Baktill sitter en maskin på 204 och denna kompletteras med en lite klenare asynkronmotor (109 hk) på framaxeln.
 9. Den ska nu kompletteras med ett internt arbete.
 10. När hon efter två månader fick uppehållstillstånd började hon läsa på komvux för att komplettera sina betyg så att hon skulle kunna plugga vidare i Sverige.
 11. Brandflygplanen, som är av typen AT–802 Fire Boss, ska komplettera räddningstjänsten på marken och de vattenbombande helikoptrar som redan finns.
 12. – Jag ser att de är olika teknikerna kompletterar varandra, för de har sina styrkor i olika tidsdomäner, säger han.
 13. Datumet har flyttats fram så att gymnasieelever som varit sjuka eller haft svårt med distansundervisningen under pandemin ska hinna komplettera sina betyg.
 14. – Jag tycker att vi kompletterar varandra på ett bra sätt.
 15. På väggarna runt den stora installationen, som likt utställningen bär titeln ”Sunburst” , hänger en rad skulpterade reliefer av samma grovhuggna trä, kompletterade med en linje av lysande neon.
 16. I dag vill forskarna komplettera den bilden, säger Monica Burman.
 17. Därför kan det vara bra att skriva ett testamente och komplettera med livförsäkring, enligt Caroline Törnquist.
 18. Enligt Semcon är det främst Squeeds position inom mjukvaruutveckling och agil förändringsledning som lockar och som ska komplettera teknikkonsultens digitala erbjudande.
 19. Väljer du ”Skåne” får du riksutbudet kompletterat med ännu fler lokala nyheter från regionen.
 20. Och de tre kornfyllda silos som i dag står utanför mälteriet i Hovmantorps industriområde ska kompletteras med elva till.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är kompletterande en synonym till komplettera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på komplettera