Synonymer till kompletterande

Vi känner till 5 synonymer till kompletterande. Ordet kompletterande är en synonym till tillägg och komplettering och kan beskrivas som ”det att komplettera”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kompletterande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till kompletterande

 1. bilaga
 2. komplettera
 3. komplettering
 4. supplement
 5. tillägg

Vilka ord betyder nästan samma sak som kompletterande?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till kompletterande. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. tillbehör

Vad är motsatsen till kompletterande?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kompletterande.

Vad betyder kompletterande?

 1. det att komplettera

Hur böjs kompletterande?

 1. kompletterande
 2. kompletteranden
 3. kompletterandena
 4. kompletterandenas
 5. kompletterandens
 6. kompletterandes
 7. kompletterandet
 8. kompletterandets

Hur kan ordet kompletterande användas?

Det saknas exempel på hur kompletterande kan användas.

Hur används ordet kompletterande i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet kompletterande används i vanlig text.

 1. Det framgår av det kompletterande budgetunderlag som Försvarsmakten i måndags lämnade till regeringen inför 2022, och som DN tagit del av.
 2. – Det man framför allt undersöker i den kompletterande ansökan är om vaccinet har effekt.
 3. Sedan juni ägs Fotoware av Viking Venture, som dragit igång en stor satsning i Norden, där man bland annat ska hitta kompletterande bolag.
 4. Dessutom har forskarna inte mindre än två gånger bifogat de inskannade protokollen i vanliga mejl som skickats till Polismyndigheten när man begärt kompletterande uppgifter.
 5. Om handläggarna har mycket att göra eller måste ha kompletterande information så riskerar ansökningarna att läggas åt sidan.
 6. Dessutom planerar läkemedelsföretaget att i kompletterande kliniska studier ge antikroppscocktailen till runt 4 000 patienter som behandlas för covid–19.
 7. Dessutom planeras en andra studie av hur AI kan föreslå kompletterande undersökning med magnetkamera, som ofta används på patienter med svårbedömda fall.
 8. I Högkvarteret pågår redan arbetet med att ta fram ett kompletterande budgetunderlag inför regeringens försvarsproposition i september.
 9. Och ett kompletterande stödpaket riktat främst till småföretagare och sjukhus, värt 450 miljarder dollar, skrevs under Trump på fredagen.
 10. Inga av dagens bekymmer beträffande planeten fanns i åtanke när han började resa jorden runt i gamla linjejetplan – luftburna bensinslukare, med kompletterande askfat i armstöden.
 11. – Det som händer nu är att vi går igenom de svar vi har fått in och ser ifall vi behöver ställa kompletterande frågor, säger Christina Jönsson, handläggare på DO.
 12. ”Utöver de måttangivelser som avses i 2 § (dvs SI–enheter och tilläggsenheter, till exempel h, timme) får kompletterande måttangivelser förekomma.
 13. Näringsliv, akademi och industriforskningsinstitut har olika och kompletterande roller.
 14. I oktober förra året meddelade Higab att bolagets styrelse tagit ett kompletterande beslut och kommer att erbjuda verksamheterna i Feskekôrka en återflytt efter upprustningen.
 15. Omformulera målet för svensk klimatneutralitet 2045, så att det tillåter ett större inslag av kompletterande åtgärder i form av exempelvis koldioxidinfångning (rapportförfattaren Åsa Romson reserverade sig mot denna punkt).
 16. Enligt Tommy Nilsson hölls ett kompletterande förhör med mannen och efter det anhölls han på nytt.
 17. Eva–Marie Persson tog beslutet att det inte skulle tillföra något att åka till London för ett kompletterande förhör med Julian Assange.
 18. – Mot den bakgrunden har jag funnit att ett kompletterande förhör med Julian Assange inte skulle påverka bevisläget på något sätt.
 19. Vi har alltid varit världs–ledande på värmekameror, men målet är att vi ska vara minst lika bra på kompletterande digitala tjänster, säger Sara Haack.
 20. Man har också sagt att man ska under en tid trappa upp det egna insamlandet av data och jobba med kompletterande metoder.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tillägg en synonym till kompletterande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på kompletterande