Synonymer till komplettering

Vi känner till 4 synonymer till komplettering. Ordet komplettering är en synonym till tillägg och supplement och kan beskrivas som ”handlingen att komplettera något”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av komplettering samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till komplettering

 1. bilaga
 2. kompletterande
 3. supplement
 4. tillägg

Vilka ord betyder nästan samma sak som komplettering?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till komplettering. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. tillbehör

Vad är motsatsen till komplettering?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till komplettering.

Vad betyder komplettering?

 1. handlingen att komplettera något

Hur böjs komplettering?

 1. komplettering
 2. kompletteringar
 3. kompletteringarna
 4. kompletteringarnas
 5. kompletteringars
 6. kompletteringen
 7. kompletteringens
 8. kompletterings

Hur kan ordet komplettering användas?

Det saknas exempel på hur komplettering kan användas.

Hur används ordet komplettering i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet komplettering används i vanlig text.

 1. Vi har varit här i åtta år, och nu har mamma äntligen blivit klar med kompletteringen på sin utbildning för att hon ska kunna jobba som tandläkare igen.
 2. Av de cirka 35 000 aktiva läkare i Sverige som varje månad skickar runt 200 000 intyg till Försäkringskassan så ber vi om en komplettering i ungefär ett fall av tio – och ofta kan det göras via telefon.
 3. Den 17 juli fick al–Shammari ett brev från Skatteverket med krav på kompletteringar.
 4. Då får vi väga olika intressen mot varandra, och vi har helt enkelt konstaterat att påbyggnaden innebär en lämplig förtätning och en bra komplettering av befintlig bebyggelse.
 5. – Efter den komplettering som har gjort under sommaren har den muntliga bevisningen försvagats, främst på grund av att lång tid har gått.
 6. De nya siffrorna på växthusgasutsläpp blir istället 2,7 miljoner ton årligen, enligt företagets komplettering som GP har tagit del av.
 7. Preems komplettering, som presenteras vid en pressträff i dag, är en del av rättsprocessen kring bolagets tillståndsansökan.
 8. I mejlet påstås att det har kommit in felaktigheter till Skatteverket och du ombeds därför lämna kompletteringar.
 9. – Det är en välkommen komplettering, säger Strandhäll.
 10. Nu har Migrationsverket lämnat in sitt yttrande och föreslår en rad kompletteringar.
 11. Då har man något som kallas muntlig komplettering.
 12. I Kropp och själ i P1 den 23/1 diskuterades Försäkringskassans kompletteringar av läkarintyg, vilka sågs som illvilliga och omöjliga.
 13. Det är väl lite kompletteringar som ska göras, berättar Sten–Rune Timmersjö, chef vid polisens enhet för grova brott i Fyrbodal.
 14. SSM har begärt in kompletteringar om kopparkapslarna, men säger ändå ja till slutförvarskonceptet.
 15. Försvaret har möjlighet att komma med synpunkter och begära kompletteringar.
 16. Vi vill vara konstruktiva – det handlar inte om att få myndigheter som kompensation utan som komplettering av det näringsliv vi redan har.
 17. ”Ärenden som med en enkel komplettering skulle kunna avgöras snabbt kan bli liggande mellan 17–24 månader”.
 18. Om vi väljer att fortsätta får Lundin bollen, och då begär de sannolikt kompletteringar, sa Elving till DN i december.
 19. Därför vill vi erbjuda komplettering till de som inte är skyddade, säger Anna Starbrink (L), hälso– och sjukvårdslandstingsråd.
 20. Att utredningen är i slutfasen framgår av att de misstänkta nyligen fick ta del av utredningsmaterialet genom en så kallad slutdelgivning, då de ges möjlighet att gå igenom förundersökningen och eventuellt begära kompletteringar.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tillägg en synonym till komplettering. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på komplettering