Synonymer till kongress

Vi känner till 2 synonymer till kongress. Ordet kongress är en synonym till konferens och legislatur och kan bland annat beskrivas som ”(större) sammankomst med valda ombud (t.ex. politiker)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kongress samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till kongress

 1. konferens
 2. legislatur

Vad är motsatsen till kongress?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kongress.

Vad betyder kongress?

 1. (större) sammankomst med valda ombud (t.ex. politiker)
 2. konferens
 3. högsta beslutande möte i ett politiskt parti; partikongress
 4. folkrepresentation (i vissa länder)

Hur kan ordet kongress användas?

Följande exempelmeningar visar hur kongress kan användas.

 1. de klubbade igenom flera radikala förslag på kongressen

Hur används ordet kongress i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet kongress används i vanlig text.

 1. Resolutionen bär inte laga kraft men den skickar en tydlig signal till kongressen och Biden–administrationen att föra en fortsatt hård linje mot Putin och hans regering.
 2. Det är val till kongressen i november och de jag samtalar med vid middagsborden menar att kriget i Europa kommer att slå mot Joe Biden eftersom det kommer att få effekt på amerikanernas plånböcker.
 3. Det budskapet underströk Dadgostar gång på gång när hon öppningstalade på partiets digitala kongress från Folkets hus i Stockholm på fredagen.
 4. Det hårda paketet var inga problem att få igenom kongressen, eftersom även delar av Republikanerna stödde det.
 5. Sedan dess har höjningar av denna gräns gått via kongressen.
 6. Under tiden i kongressen var han bland annat ordförande i det mäktiga utrikesutskottet.
 7. Han motsatte sig också beslutet att överlämna adekvata dokument till kongressen.
 8. Det är dock enligt analytiker oklart om rekommendationerna kommer att leda till att presidenten anklagas formellt, eftersom Bolsonaro har tillräckligt stort stöd i kongressen för att undvika att det blir någon rättegång.
 9. När de två talades vid i december ska Bannon ha uppmanat Trump att fokusera på den 6 januari, det datum elektorsrösterna – och därmed Joe Bidens valseger – skulle fastställas av kongressen.
 10. Ny partiordförande väljs på Socialdemokraternas kongress i Göteborg den 3–7 november.
 11. – Jag minns att jag tänkte ”det är så här jag kommer att dö”, när jag försvarar den här ingången, sade Gonell inför kongressens ledamöter.
 12. Ledamöterna i kongressen är djupt splittrade i frågan om ökat skydd av Kapitolium, vilket bland annat lett till att Kapitoliumpolisen inte har fått ersättning för den övertid de tvingades arbeta under och efter stormningen i januari.
 13. Harlow presenterade sina upptäckter och slutsatser för kolleger på de amerikanska psykologernas stora, årliga kongress i Washington 1958 och hans anförande, som hade rubriken ”The nature of love”, blev en milstolpe inom psykologin.
 14. Tusentals anhängare till vänsterkandidaten Pedro Castillo tågade mot kongressen och krävde att Castillo, som leder med cirka 44 000 röster, ska utropas till president.
 15. Denna vecka väntas amerikanska underrättelsetjänsterna presentera en rapport för kongressen, något SVT Nyheter tidigare rapporterat om.
 16. Rapporten ska lämnas över till kongressen och blir i samband med det offentlig.
 17. När en emotsedd ufo–rapport nu i veckan läggs fram inför kongressen har intresset varit särskilt stort.
 18. När Putin fick frågor om förbud av oppositionella organisationer i Ryssland kontrade han med att kritisera USA för rasistiskt våld och stormningen av amerikanska kongressen.
 19. Lagförslaget kommer att läggas fram till kongressen nästa vecka, enligt presidenten.
 20. Enligt planen skulle partiet ställa upp i allians i 18 regioner runt om i landet med målet att ta plats i den spanska kongressen.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är konferens en synonym till kongress. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på kongress

Ord som slutar på kongress

Bild till ordet kongress

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet kongress.

Bild med texten kongress