Synonymer till konkurrerande

Vi känner till 4 synonymer till konkurrerande. Ordet konkurrerande är en synonym till rival och tävlande och kan beskrivas som ”det att konkurrera”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av konkurrerande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till konkurrerande

 1. fiende
 2. konkurrent
 3. rival
 4. tävlande

Vilka ord betyder nästan samma sak som konkurrerande?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till konkurrerande. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. antagonist

Vad är motsatsen till konkurrerande?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till konkurrerande.

Vad betyder konkurrerande?

 1. det att konkurrera

Hur kan ordet konkurrerande användas?

Det saknas exempel på hur konkurrerande kan användas.

Hur används ordet konkurrerande i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet konkurrerande används i vanlig text.

 1. Men dagens ”kontraktsslaveri” beskrivs som ett gemensamt globalt problem, och exemplen som tas upp kommer från USA, Storbritannien och Qatars konkurrerande grannland Förenade arabemiraten.
 2. Ljuvligt animerat vinteräventyr om konkurrerande hjältar, och en liten hund, som reser med luftskepp till Nordpolen.
 3. Samtidigt får konkurrerande bagerier i söder stöd för höga elpriser.
 4. EU är oroligt för att avtalet kan omintetgöra konkurrerande annons–techbolag och även för att det kan fungera ofördelaktigt för mediebolags annonsaffärer på nätet.
 5. Nextcloud anser att konsumenter pressas att registrera sig och lämna över sina data till Microsoft och det gör i sin tur att deras valmöjligheter minskar och att andra företag som erbjuder konkurrerande tjänster hindras.
 6. De pekar på att Microsoft förinstallerar Teams, att det är svårt att avinstallera den och att Microsoft inte delar med sig av viktig information som kan göra så att konkurrerande produkter fungerar tillsammans med Teams och Office.
 7. Men den 5 augusti lade den amerikanska Qualcomm ett konkurrerande bud värt 37 dollar per aktie, eller totalt 4,6 miljarder dollar.
 8. Det är givetvis en utmanande uppgift att ta fram mjukvaran som ska imitera människans fingerfärdighet – Dextrous Robotics tror sig dock ha ett system som kan låta dem utveckla en färdig produkt snabbare än konkurrerande lösningar.
 9. De båda miljardärernas konkurrerande rymdbolag satsar bägge på korta rymdturistresor för privatpersoner.
 10. Nu är det soligt och lugnt och grönsaksförsäljningen pågår i den konkurrerande butiken mittemot den där skotten föll i söndags.
 11. Jag håller inte med Järnvägsfrämjandets Ulf Flodin och ser framför allt inte att elvägar är en konkurrerande lösning med järnvägen – vi behöver effektiva och elektrifierade transporter både på tåg och på väg i ett intermodalt, fossilfritt transportsystem.
 12. Den konkurrerande tjänsten Zoom har haft den här möjligheten sedan tidigare.
 13. För snart två veckor gick amerikanska Wall Street Journal ut med uppgifter om att Amazon använder sig av data från de försäljare som säljer via deras e–handelsplattform för att ta fram egna konkurrerande produkter.
 14. Att Slack får ombord hela IBM är naturligtvis en fjäder i hatten för företaget i den hårda kampen som företaget nu utkämpar mot Microsoft och dess konkurrerande verktyg Teams, som är en del av Office 365–paketet.
 15. – Det finns många allianser mellan konkurrerande företag med gemensam produktutveckling och produktion, ofta utan att konsumenten vet om det.
 16. När det kommer till sjukvård i USA finns många konkurrerande idéer.
 17. Med det menas att det är förbjudet att sprida hemlig information till konkurrerande arbetsgivare.
 18. – Vi ska inte använda skattebetalarnas pengar för att betala mer där det finns en konkurrerande teknik som kan göra jobbet billigare och bättre, säger Ygeman.
 19. Eftersom råvarorna som används har begränsad tillgänglighet och konkurrerande användningsområden är det viktigt att öka kunskapen om lokala resurser.
 20. Utredningen läggs till en tidigare utredning av företagens enorma datasamlingar och hur dessa kan användas för att hålla undan för konkurrerande bolag och kliva in i nya affärsområden.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är rival en synonym till konkurrerande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet konkurrerande

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet konkurrerande.

Bild med texten konkurrerande