konstnär

Synonymer till konstnär

fotograf, musiker, mästare, målare, skulptör

Motsatsord till konstnär

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till konstnär.

Vad betyder konstnär?

 1. person som utövar (bild)konst
 2. person som utövar konst

Exempel på hur konstnär används i svenska tidningar

 1. Familjen som bodde där representerade en ny sorts välbärgad borgarklass som blivit rik genom handel med omvärlden, och som frotterade sig med tidens vetenskapsmän, konstnärer och adel.
 2. K Rowling” av den Londonbaserade konstnären Libby Norman och Sverigepremiären av “Soma” av den svensk–belgiska konstnären Oona Liebens.
 3. Hon är bra på att väcka debatt, bland annat eftersom hon som konstnär inte väjer för att överskrida gränserna för det bekväma.
 4. I båda fallen rör det sig om en konstnär på höjden av sin förmåga, som på bisarrt kort tid definierar inte bara sin egen karriär utan en hel musikalisk epok.
 5. Porträttet är tecknat i blyerts av konstnären Jean Eric Rehn någon gång runt 1750 och föreställer Carl von Linné med peruk och värja, rökandes en pipa.
 6. Ett 60–tal verk av konstnärer som Olga Boznanska, Józef Chemoski, Jacek Malczewski, Józef Mehoffer, Edward Okun, Wojciech Weiss, Witold Wojtkiewicz, och Stanisaw Wyspianski ställs ut och de flesta verken är målningar i stora format.
 7. Innan vi glömmer Samlingsutställning på Göteborgs Konsthall med de fem nationella och internationella konstnärerna Petra Hultman, Helga Härenstam, Kateřina Šedá, Knutte Wester och Ferhat Özgür.
 8. Förberedelserna för en film om konstnären Helene Schjerfbeck är i full gång i Finland.
 9. Som ung drömde Sheila Johansson om att bli konstnär eller att få jobba med illustrationer och grafisk formgivning.
 10. Trots alla timmar vid ritbordet vill Martin Ander inte kalla sig konstnär, det är den kommersiella marknaden han verkar vid.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av konstnär

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är målare en synonym till konstnär. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.