Synonymer till kontaktförbud

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kontaktförbud samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till kontaktförbud

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till kontaktförbud.

Vad är motsatsen till kontaktförbud?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till kontaktförbud.

Vad betyder kontaktförbud?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av kontaktförbud.

Hur böjs kontaktförbud?

  1. kontaktförbud

Hur kan ordet kontaktförbud användas?

Det saknas exempel på hur kontaktförbud kan användas.

Hur används ordet kontaktförbud i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet kontaktförbud används i vanlig text.

  1. Lagändringarna innebär också bland annat strängare straff för att bryta mot kontaktförbud och att kontaktförbud ska kunna kombineras med elektronisk övervakning.
  2. Exempelvis har olika anställda vid Åklagarmyndigheten mejlat både en anmälan om kontaktförbud och vid minst två tillfällen de senaste åren även veckolistor med journummer till advokater och domare, med sekretesskyddade telefonnummer.
  3. SVT Nyheter har träffat Maria vars ansökan om kontaktförbud skickades fel inom polisen.
  4. Carita hade kontaktförbud mot sambon som dömts för grov kvinnofridskränkning, men som sattes på fri fot i väntan på att avtjäna sitt straff.
  5. Dessutom införs överträdelse av kontaktförbud med elektronisk övervakning som särskild brottsbeteckning.
  6. Ett utvidgat kontaktförbud innebär ett förbud för till exempel en man som misshandlat och förföljt sin före detta flickvän att befinna sig nära hennes bostad eller arbetsplats.
  7. Lagändringen innebär att personer som fått utvidgade kontaktförbud ska, som huvudregel, övervakas elektroniskt om de brutit mot tidigare kontaktförbud.
  8. För sju år sedan straffades kvinnan för fyra fall av ofredande – och meddelades kontaktförbud mot två andra personer.
  9. Åklagarmyndigheten beslutade därför om ett utvidgat kontaktförbud – vilket inneburit att kvinnan inte fått uppehålla sig på ett antal namngivna gator i anslutning till mannens lägenhet.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?